Μέσα στη φρίκη του πολέμου πάντα υπάρχουν μικρές ακτίνες φωτός. Μία τέτοια αποτελεί και το ουκρανικό label “Aisenberg” που έκανε την πρώτη του επίσημη εμφάνιση το 2016. Ήταν τότε που η νεαρή και γεμάτη τόλμη, αποφασιστικότητα και πείσμα επιχειρηματίας και σχεδιάστρια, Tanja Fedoseeva, αποφάσισε να ιδρύσει μία πρωτοποριακή εταιρία, η οποία θα εστιάζει στην παραγωγή βιώσιμων ντένιμ κομματιών άριστης ποιότητας και μοναδικού σχεδιασμού.

Στις ακτές της πανέμορφης Οδησσού γεννήθηκε η ιδέα για τη δημιουργία μιας νέας συλλογής, η οποία θα εμπνέεται από την κουλτούρα του τόπου που έχει θρέψει γενιές ναυτικών και ψαράδων. Ο καθημερινός κύκλος του ήλιου με την τακτική εναλλαγή ηλιοβασιλέματος και ανατολής, η ανοιχτή θάλασσα, η αναπάντεχη ομορφιά του βιομηχανικού τοπίου, το παλιό ναυπηγείο και η μαρίνα όπου δένουν τα πλοία, αποτέλεσαν όλα σημεία αναφοράς για τη δημιουργία μιας συλλογής που κατάφερε να ολοκληρωθεί εν μέσω πολέμου.

Τα εργαστήρια του brand φιλοξενούν τρεις γενιές κατασκευαστών, οι οποίοι δε σταμάτησαν στιγμή να πηγαίνουν στη δουλειά και να επιδεικνύουν το πάθος τους για δημιουργία και αλλαγή. Πίσω από κάθε καινούριο σχέδιο κρύβεται ο ιδρώτας και ο κόπος αυτών των ανθρώπων που πάλεψαν σκληρά και έβαλαν τα δυνατά τους για να ολοκληρωθεί με επιτυχία αυτή η συλλογή, αψηφώντας τους συνεχείς κινδύνους και τον καθημερινό φόβο μίας νέας πιθανής βομβιστικής επίθεσης.

Όλη η προσπάθεια και η δύναμη ψυχής που κρύβεται πίσω από τη φιλοσοφία της εταιρίας και κάνει την “Aisenberg” να ξεχωρίζει, ακτινοβολεί μέσα από κάθε σχέδιο της συλλογής. «Ψάχνουμε για έμπνευση παντού, σε κάθε σημείο των ακτών της Μαύρης Θάλασσας. Τα πλοία που πλέουν στην επιφάνεια του νερού και οι ψαράδες που επιστρέφουν κάθε πρωί με τη νέα τους ψαριά αποτελούν μερικά από τα πιο βασικά στοιχεία της παράδοσης της Οδησσού. Τι μπορούμε να πούμε για το στυλ των κατοίκων; Ο νότος έχει τους δικούς του ενδυματολογικούς κανόνες: ένα μπλε τζιν μ’ ένα λευκό μπαντό τοπ, μία μπλούζα ή ένα Breton shirt θα αποτελούν για πάντα το νικητήριο συνδυασμό στο παιχνίδι του ναυτικού στυλ», δηλώνει η ιδρύτρια του brand Tanja Fedoseeva.

Η έμφαση δίνεται σε ευρηματικές σιλουέτες με patchwork λεπτομέρειες, ιδιαίτερες τσέπες και boxy γραμμές, διαθέσιμων σε μία ποικιλία αποχρώσεων από ανοιχτόχρωμο ντένιμ μέχρι σκούρο μπλε και μαύρο. Εντοπίζουμε μοναδικά σχέδια που μπορούν να μεταμορφώσουν ακόμη και το πιο απλό σύνολο, ενώ παράλληλα κρύβουν από πίσω τους μία μεγάλη ιστορία και ένα μήνυμα δύναμης ενάντια σε κάθε δυσκολία.

Μπορείτε να βρείτε όλα τα κομμάτια της νέας συλλογής στην επίσημη ιστοσελίδα της Aisenberg: aisenberg-denim.com

Instagram: aisenberg_denim

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below