Ύστερα από την ξαφνική αποχώρηση του Daniel Lee από τον οίκο Bottega Veneta τον περασμένο Νοέμβριο, ο κόσμος της μόδας περίμενε με ανυπομονησία το επόμενο βήμα του ταλαντούχου σχεδιαστή. Η απάντηση μόλις ανακοινώθηκε και βρίσκει τον Daniel Lee στα ηνία του βρετανικού οίκου Burberry. Μια θέση που μέχρι πρότινος ανήκε στον Ricardo Tisci, ο οποίος παρουσίασε την αποχαιρετιστήρια συλλογή του πριν λίγες ημέρες, εκτός του προγράμματος της Εβδομάδας Μόδας του Λονδίνου ως ένδειξη πένθους και σεβασμού προς την εκλιπούσα βασίλισσα Ελισάβετ.

Ο Βρετανός σχεδιαστής με την καινοτόμα ματιά κατάφερε να μεταμορφώσει το DNA του Bottega Veneta, δημιουργώντας κάποια από τα πιο δημοφιλή σχέδια της σύγχρονης μόδας. Αναμφίβολα στις πιο διάσημες δημιουργίες του συγκαταλέγονται τα περιζήτητα pouches, που συνόδευσαν το σχεδιαστικό του ντεμπούτο στον οίκο, τα τετραγωνισμένα padded πέδιλα, αλλά και η χαρακτηριστική απόχρωση του πράσινου που ακούει στο όνομα “Bottega green”. Πώς θα συνεχίσει την ιστορική κληρονομιά του οίκου Burberry; Τα αξεσουάρ θα θα παραμείνουν το σήμα κατατεθέν του; Όλες οι απορίες θα λυθούν στο ντεμπούτο του στον οίκο, που θα πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο του 2023 στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου.

Σε δήλωση που έκανε για το νέο του ρόλο, ο Daniel Lee αναφέρει: «Είναι μεγάλη τιμή που αναλαμβάνω τον ρόλο του Chief Creative Officer στον οίκο Burberry. Μαζί με την ομάδα θα γράψουμε με ενθουσιασμό το επόμενη κεφάλαιο για αυτό το θρυλικό βρετανικό brand πολυτελείας, συνεχίζοντας την ιστορική κληρονομιά και χτίζοντας πάνω στην κληρονομιά που άφησε ο Riccardo. Είμαι ενθουσιασμένος που επιστρέφω στο Λονδίνο, μια πόλη που υποστηρίζει την πρωτοποριακή δημιουργικότητα και δε σταματά στιγμή να με εμπνέει».

 

 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below