Ο Dior παρουσίασε την νέα εκδοχή του θρυλικού Bar τζάκετ. Η νέα πλεκτή έκδοση από τη Maria Grazia Chiuri ήταν η πρώτη εμφάνιση από τη συλλογή Φθινόπωρο/ Χειμώνας 2020 του οίκου. Το νέο κομμάτι είναι πλέον διαθέσιμο στις μπουτίκ Dior, μετά από μια μεγάλη και επίπονη διαδικασία στην οποία υποβλήθηκε το πρωτότυπο προκειμένου να αναδημιουργηθεί με ακρίβεια.

Το Bar jacket έκανε το ντεμπούτο του στην πασαρέλα το 1947 για την πρώτη συλλογή Υψηλής Ραπτικής του Christian Dior. Ήταν ένα από τα συστατικά του “New Look” του σχεδιαστή, η οποία τόνισε τη θηλυκότητα και προσέφερε μια αισιόδοξη προοπτική στη μόδα μετά από χρόνια χρηστικής ενδυμασίας. Εβδομήντα τρία χρόνια αργότερα, το τζάκετ παίρνει μια νέα, μοντέρνα μορφή, παγιώνοντας για άλλη μια φορά το στάτους του οίκου.

Αρχιτεκτονικό και εμβληματικό, το κομμάτι αποκαλύπτει την τεχνογνωσία του Dior, ενώ αναφέρεται και στην κληρονομιά του οίκου, τη χειροτεχνία και την καινοτομία. Παρά το δομικό μεγαλείο του, το Bar τζάκετ είναι εκλεπτυσμένο και άνετο. Η μοντέρνα κατασκευή του επιτρέπει ελευθερία στην κίνηση χωρίς να θυσιάζει μια άψογη εμφάνιση. Η διατήρηση των δομικών λεπτομερειών είχε μεγάλη σημασία για την επανεφεύρεση του, καθιστώντας την πρόκληση για τα ατελιέ του οίκου.

Δημιουργήθηκαν τουλάχιστον τέσσερα δείγματα για να επιτευχθεί μια επιθυμητή απόδοση που μιμείται την αυθεντική κοπή και τον όγκο του σακακιού.

Το “αιώνιο σύμβολο του Νew Look”, το Bar jacket είναι ένα έμβλημα που ξεπερνά τους περιορισμούς του χρόνου και των τάσεων ενώ σύμφωνα με τον ίδιο τον οίκο, η πλεκτή ερμηνεία του είναι «αντανάκλαση του υπερμοντερνισμού του Dior».

 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below