Ο οίκος μόδας Balenciaga δημιουργεί τώρα μια ετήσια δωρεά για την καταπολέμηση του ρατσισμού και της φυλετικής βίας.

Τα νέα ανακοινώθηκαν μέσω δήλωσης που δημοσιεύθηκε στο Twitter, η οποία ανακήρυξε τις 25 Μαΐου κάθε χρόνο ως ημερομηνία των δωρεών για το σκοπό. Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχουν λεπτομέρειες σχετικά με το ποσό της δωρεάς, αλλά η επιλεγμένη φιλανθρωπική οργάνωση είναι η National Association for the Advancement of Colored People, η πρώτη και μεγαλύτερη οργάνωση πολιτικών δικαιωμάτων της Αμερικής με μια βάση πάνω από 2.000 εθελοντών σε υποκαταστήματα σε όλη τη χώρα. Στο εξωτερικό, η μάρκα δεσμεύθηκε επίσης να δημιουργήσει ένα άλλο ταμείο στη Γαλλία για να υποστηρίξει τις τοπικές προσπάθειες για την καταπολέμηση του ρατσισμού στη χώρα.

«Ξεκινώντας από το 2020 και κάθε επόμενο έτος, θα επικοινωνήσουμε για τη δέσμευσή μας και τη συνεχή δωρεά. Αυτή η χειρονομία οικονομικής υποστήριξης είναι μόνο η αρχή αυτού που πρέπει να γίνει για την στήριξη του κινήματος #BlackLivesMatter. Πιστεύουμε ότι η πρόοδος είναι δυνατή αν όλοι είμαστε μαζί », γράφει η δήλωση.

Η κίνηση του Balenciaga έρχεται λίγο μετά αφού ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Tim Cook, έγραψε επίσης μια μακρά επιστολή στους υπαλλήλους του, σχετικά με τον George Floyd, την ιστορία του ρατσισμού και την εκδήλωσή του στην καθημερινή ζωή.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below