Οι δημιουργίες της σχεδιάστριας Diane Von Furstenberg έχουν ταυτιστεί με τους αγώνες ισότητας των φύλων και ενδυνάμωσης των γυναικών. Το εμβληματικό της wrap dress, που έκανε το ντεμπούτο του στις αρχές της δεκαετίας του 70′, κατάφερε να αναδειχθεί απευθείας σε σύμβολο θηλυκότητας και ανεξαρτησίας. Οι συλλογές της σχεδιάστριας θα είναι πλέον διαθέσιμες και στο ελληνικό κοινό, στο νέο κατάστημα που αναμένεται να ανοίξει σύντομα στη Γλυφάδα, κάτω από την ομπρέλα του ομίλου εταιριών LH Group.

Η Diane Von Furstenberg δημιουργός του ομώνυμου οίκου, γεννήθηκε στο Βέλγιο από ελληνικής καταγωγής μητέρα, άλλα κατοικεί και εμπνέεται δημιουργικά στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης. Σε μικρή ηλικία παντρεύτηκε τον πρώτο της σύζυγο μέλος της Γερμανικής Βασιλικής Οικογένειας, τον Πρίγκιπα Egon von Furstenberg. Ξεκίνησε να ασχολείται με τον σχεδιασμό ρούχων το 1970 αν και ο γάμος της τής εξασφάλιζε μεγάλη οικονομική άνεση. Ωστόσο όπως η ίδια έχει δηλώσει στους New York Times «τρέφεται» από την ανεξαρτησία και δεν θα ήθελε σε καμία περίπτωση να επαναπαυθεί ως η σύζυγος ενός πρίγκιπα.

Το 1972 αποτελεί σημείο σταθμό στην πορεία της, καθώς αποτελεί το έτος που δημιούργησε το πλέον iconic, τυλιχτό φόρεμα, το οποίο φόρεσε η τότε κόρη του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Julie Nixon Eisenhower. Το φόρεμα, όπως ήταν αναμενόμενο, έγινε άμεσα ανάρπαστο με εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως. Σταδιακά, παρότι απλό σαν σχέδιο, μετεξελίχθηκε σε σύμβολο της γυναικείας απελευθέρωσης και ενδυνάμωσης, λόγω του ότι έχει την ικανότητα να αναδεικνύει και να κολακεύει κάθε σιλουέτα, ανεξαρτήτως σιλουέτας. Όλα αυτά οδήγησαν στην ανάδειξή της, εδώ και πολλά χρόνια, ως πρέσβειρα της γυναικείας δύναμης.

Οι δημιουργίες της αποτελούν συνώνυμο της θηλυκότητας, ενώ έχουν ξεχωρίσει για την άνεση και την κίνησή τους. Σε βάθος χρόνου, η Diane έχει διοργανώσει εκατοντάδες δράσεις υπέρ της ισότητας ανάμεσα στα φύλα και ενάντια στην γυναικεία καταπίεση. Το 2001 παντρεύτηκε τον δεύτερο σύζυγο της και μαζί ίδρυσαν το κοινωφελές ίδρυμα Diller-Von Furstenberg Family Foundation, με πρωταρχικό στόχο τη καθιέρωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε χώρες όπου οι γυναίκες δεν απολαμβάνουν την ισότητα των φύλων.

O όμιλος εταιρειών LH Group, μετρώντας παραπάνω από 45 χρόνια εμπειρίας και ακλόνητης εμπιστοσύνης, σε συνδυασμό με τη δυναμικότητα του στο χώρο της παιδικής ένδυσης, έχει αρχίσει τα τελευταία χρονιά να επεκτείνετε δυναμικά και στον τομέα των ενηλίκων. Ύστερα από τις επιτυχημένες και πλέον εδραιωμένες συνεργασίες με την Polo Ralph Lauren, την Vilebrequin και τη Woolrich, κάνει το επόμενο βήμα, επαναφέροντας στην ελληνική αγορά τον φημισμένο οίκο μόδας Diane Von Furstenberg.

Ο όμιλος LH Group θεσπίζει εκ δημιουργίας του την εταιρική ευθύνη και τάσσεται απαράβατα υπέρ της γυναικείας δύναμης, αναδεικνύοντας το έμπρακτα με το 80% του δυναμικού του να συντελείται από γυναίκες. Εμπνεόμενος από αντίστοιχες αξίες, επιλέγει συνειδητά τη συνεργασία με τον οίκο DVF.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below