O Kim Jones του οίκου Fendi κυκλοφορεί μια περιορισμένη capsule συλλογή βασισμένη στα θέματα που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια του ντεμπούτου του για τον οίκο στην εβδομάδα Υψηλής Ραπτικής για την άνοιξη / καλοκαίρι του 2021. Παίζοντας με μοτίβα και ρομαντικές σιλουέτες, η ready- to-wear  συλλογή θα είναι διαθέσιμη αποκλειστικά για μια περίοδο δύο εβδομάδων σε αυστηρά περιορισμένες ποσότητες και σε επιλεγμένες μπουτίκ Fendi σε όλο τον κόσμο από τα μέσα Απριλίου του 2021.

Με έμπνευση από το σετ Bloomsbury και το μυθιστόρημα της Virginia Woolf, Ορλάντο, η συλλογή Fendi Haute Couture εξερευνά την απελευθερωμένη βρετανική ευαισθησία της δεκαετίας του 1920 μαζί με το ιστορικό ρωμαϊκό μεγαλείο, αποτίοντας φόρο τιμής τόσο στη βρετανική δημιουργικότητα όσο και στην ιταλική αίγλη.

Αυτή η δυαδικότητα αντικατοπτρίζεται στο νέο ρόλο του Άγγλου σχεδιαστή Jones στην ιταλική ετικέτα πολυτελείας. Στη νέα συλλογή, η ραπτική από μετάξι και μάλλινα βαμβακερά ρούχα, καθώς και τα κομψά σατέν φορέματα, δίνουν μια αντανάκλαση της διαχρονικής κομψότητας, όπως και στην επίδειξη Υψηλής Ραπτικής του οίκου.

Αξεσουάρ από το runway, όπως μπαλαρίνες κεντημένες με το μονόγραμμα Karligraphy (ως αναφορά στον πρώην σχεδιαστή της Fendi, Karl Lagerfeld) ή σατέν μπότες έως το γόνατο, επαναπροσδιορίζονται για την συλλογή. Υπάρχουν όμως και ολοκαίνουργιες δημιουργίες όπως μια συλλογή από μπαρόκ μαργαριταρένια κοσμήματα, ενώ οι τσάντες Fendi Baguette και Peekaboo προσφέρονται σε περιορισμένες εκδόσεις, διακοσμημένες με πέρλες ή μοτίβα εμπνευσμένα από το Bloomsbury Group .

 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below