Ο Michael Kors ανακοίνωσε σήμερα ότι αποχωρεί από το πρόγραμμα της Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης, η οποία έχει προγραμματιστεί φέτος για την εβδομάδα της 14ης Σεπτεμβρίου, ενώ ετοιμάζει μια παρουσίαση της συλλογής του για την άνοιξη του 2021 σε ένα χρονικό πλαίσιο από τα μέσα Οκτωβρίου έως τα μέσα Νοεμβρίου. «Σκεφτόμουν εδώ και πολύ καιρό ότι το ημερολόγιο της μόδας πρέπει να αλλάξει», δήλωσε ο Kors. «Είναι συναρπαστικό για μένα να βλέπω τον ανοιχτό διάλογο στην κοινότητα της μόδας – από τον Giorgio Armani και τον Dries Van Noten μέχρι τον Gucci, τον YSL και τους μεγάλους εμπόρους λιανικής σε όλο τον κόσμο – για τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να επιβραδύνουμε τη διαδικασία και να βελτιώσουμε τον τρόπο με τον οποίο δουλεύουμε. Όλοι είχαμε χρόνο να σκεφτούμε και να αναλύσουμε τα πράγματα και νομίζω ότι πολλοί συμφωνούν ότι είναι καιρός για μια νέα προσέγγιση και μια νέα εποχή. ”

Η ανακοίνωση του Kors, όπως και των ομολόγων του, προκλήθηκε από το lockdown, το οποίο κράτησε τους για αρκετά μεγάλο διάστημα τους αγοραστές εκτός καταστημάτων, με αποτέλεσμα να παραμείνει μεγάλη ποσότητα εμπορεύματος απούλητη. Και  δεν είναι μόνο αυτό: Η πανδημία και το κλείσιμο των επιχειρήσεων καθυστέρησαν την παραγωγή και τις παραδόσεις των συλλογών του φθινοπώρου 2020. «Είναι επιτακτική ανάγκη να δώσουμε στον καταναλωτή χρόνο για να απορροφήσει τις παραδόσεις του φθινοπώρου, οι οποίες θα φτάσουν μόλις τον Σεπτέμβριο και να μην τον συγχέουμε με μια πληθώρα επιπλέον ιδεών, νέων σεζόν, προϊόντων και εικόνων», δήλωσε ο Kors, εξηγώντας το συλλογισμό του.

«Πριν από τα τέλη της δεκαετίας του 1990, οι ανοιξιάτικες συλλογές της Νέας Υόρκης παροσιάζονταν από τα τέλη Οκτωβρίου έως τις αρχές Νοεμβρίου, μετά τις συλλογές του Παρισιού», πρόσθεσε. “Αυτό το ημερολόγιο ήταν σε ισχύ για πολλές δεκαετίες και λειτούργησε αρκετά ομαλά, ενώ ιδιαίτερα σε αυτήν την εποχή με την ταχύτητα των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης, το να δείχνουμε τη συλλογή πιο κοντά στην ημερομηνία παράδοσης είναι πολύ λογικό για μένα.”

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below