Ενώ η Νέα Υόρκη, το Λονδίνο και το Μιλάνο έχουν σημαντικούς ρόλους στον κόσμο της μόδας, το Παρίσι παρέμενε πάντα το πραγματικό επίκεντρο της βιομηχανίας. Αυτό έχει να κάνει κατά πολύ με την παράδοση της υψηλής ραπτικής: η γαλλική πρωτεύουσα είναι η μόνη πόλη στον κόσμο που φιλοξενεί μια εβδομάδα μόδας αφιερωμένη στην παρουσίαση χειροποίητων ρούχων που έχουν κατασκευαστεί σε ατελιέ των οποίων οι τεχνικές χρειάστηκαν πολλά χρόνια για να τελειοποιηθούν.
Το να περάσεις από την πόρτα ενός τέτοιου ατελιέ έχει παραμείνει για πολύ καιρό ένα άπιαστο όνειρο για τους νέους σχεδιαστές, αλλά ο Saint Laurent μόλις ανακοίνωσε ένα νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που το καθιστά πολύ πιο εύκολο. Ο διάσημος οίκος θα συνεργαστεί με δύο γαλλικές σχολές μόδας για να δημιουργήσει ένα εξάμηνο πρόγραμμα για φοιτητές που επιθυμούν να εξελίξουν τη τέχνη τους και να μάθουν να προσεγγίζουν το σχεδιασμό από τη νοοτροπία της υψηλής ραπτικής.
Από τον Σεπτέμβριο, ένας άγνωστος μέχρι στιγμής αριθμός φοιτητών από το Institut Français de la Mode και το Ecole de la Chambre Syndicale de la Couture Parisienne θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν εμπορικά μυστικά και τεχνικές απευθείας από το προσωπικό του Saint Laurent από το τμήμα της υψηλής ραπτικής του οίκου.
Σε δήλωση που έγινε νωρίτερα σήμερα, η πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Saint Laurent -Francesca Bellettini εξήγησε ότι η πρωτοβουλία είναι μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής, έτσι ώστε να διασφαλιστεί το ότι η τεχνογνωσία του οίκου θα διατηρηθεί από τις γενιές στο μέλλον. “Η διαφύλαξη της κληρονομιάς μας, ενώ εξελίσσεται αποτελεί έναν πυλώνα της στρατηγικής μας και η επένδυση σε ταλέντα είναι μια επιτακτική ανάγκη ώστε να αξιοποιήσουμε ακόμα περισσότερο την επιτυχία μας”, είπε.
«Είμαι πολύ περήφανη για αυτή τη συνεργασία με ιδρύματα κύρους όπως το IFM και ECSCP, καιαυτή η κίνηση θα βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό στην υλοποίηση της στρατηγικής μας.»
Το Ecole de la Chambre Syndicale de la Couture Parisienne είναι μία από τις παλαιότερες σχολές μόδας στον κόσμο. Το ίδρυμα ιδρύθηκε το 1927 ενώ ένας από τους διαβόητους σπουδαστές του είναι ο ίδιος ο Yves Saint Laurent, ο οποίος αποφοίτησε από τη σχολή το 1955.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below