Η μόδα μπορεί μερικές φορές να είναι σκληρή – αρκεί κανείς απλά να παρακολουθήσει το πρώτο μισό μέρος της ταινίας The Devil Wears Prada για να το καταλάβει. Για να καταπολεμηθεί αυτό και η γενική οδυνηρότητα στον κόσμο, οι DSquared2 κυκλοφόρησαν μια capsule συλλογή με τίτλο ‘Be Cool Be Nice’.
Η ίδια η φράση προέρχεται από ένα βιβλίο με το ίδιο όνομα, το οποίο βγήκε την περασμένη Τετάρτη στα πλαίσια της εβδομάδας κατά του bullying. Για τους αδελφούς Caten οι οποίοι βίωσαν τον εκφοβισμό μεγαλώνοντας η συμμετοχή στο project ήταν αναμενόμενη. «Χρησιμοποιώντας τη φωνή μας και την επιτυχία που έχουμε με θετικό τρόπο, μπορούμε να δώσουμε μια μικρή βοήθεια και να διαδώσουμε ένα μήνυμα στο οποίο πιστεύουμε απόλυτα» δήλωσαν, μιλώντας στο λανσάρισμα στο House of Lords.

Αν και ο εκφοβισμός είναι μια τραυματική εμπειρία για εκείνους που τον δέχονται, το δίδυμο πιστεύει ότι στην πραγματικότητα τους αποζημιώνει σε μακροπρόθεσμη βάση. «Σας κάνει πιο έξυπνους», είπαν. “Σας κάνει να χρησιμοποιήσετε το μυαλό σας λίγο περισσότερο, να είστε ταχύτεροι, να είστε ένα βήμα μπροστά από αυτούς τους μ@λ@κ#$. Πρέπει να πιστέψετε στον εαυτό σας, πρέπει να είστε ισχυρότεροι από αυτούς ».

Με συμμετέχοντες όπως τη make up artist Pat McGrath, το Lenny και τη Zoe Kravitz και το σκύλο του Marc Jacobs, Nevil το βιβλίο προσφέρει μια ποικιλία από συμβουλές  για τη διαχείριση του θυμού και του άγχους στα θύματα bullying. Για να ακουστεί το γενικό μήνυμα του βιβλίου, το σχεδιαστικό ντουέτο τύπωσε το σύνθημα σε μπλουζάκια, hoodies και θήκες κινητού – με την ελπίδα ότι οι άνθρωποι θα το δουν και θα το λάβουν.
View this post on Instagram

BCBN loves @cailinrusso 💖 #BeCoolBeNice #BCBN

A post shared by Be Cool Be Nice (@becoolbenice) on

Παρόλο που μπορεί να φαίνεται ένα απλός τρόπος να προσεγγίσουν το πρόβλημα του εκφοβισμού, οι DSquared2 έχουν σκεφτεί πολύ για το πώς μπορούν να συνεργαστούν για να κάνουν τον κόσμο καλύτερο. “Αν όλοι αφήσουν τους υπόλοιπους να είναι αυτοί που θέλουν να είναι και να ζουν όπως θέλουν να ζήσουν χωρίς να τους κρίνουν, ο κόσμος θα ήταν ένα καλύτερο μέρος”, δήλωσαν. “Υπάρχει χώρος για όλους. “

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below