Με συντριβή πληροφορηθήκαμε τον πρόωρο χαμό της Σοφίας Κοκοσαλάκη σε ηλικία μόλις 47 ετών. Μιας ταλαντούχας σχεδιάστριας με ένα αυθεντικό ένστικτο για την μόδα, που εργάστηκε σε αυτόν τον χώρο με αφοσίωση και αξιοπρέπεια.

Γνωστή για την κομψή και εκλεπτυσμένη αισθητική της, η Σοφία Κοκοσαλάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αφού πήρε πτυχίο στην ελληνική και αγγλική φιλολογία από το Πανεπιστήμιο Αθηνών μετακόμισε στο Λονδίνο σε ηλικία 24 ετών, για να ακολουθήσει μια σταδιοδρομία στη μόδα.

Το 1998 αποφοίτησε από το Central Saint Martins College of Art and Design και λάνσαρε την πρώτη της συλλογή γυναικείων ενδυμάτων κατά τη διάρκεια της εβδομάδας μόδας του Λονδίνου το 1999.

Το Νοέμβριο του 2002 ανέλαβε το σχεδιασμό των κοστουμιών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, ενώ την ίδια χρονιά κέρδισε το βραβείο της New Generation Designer.

Aναφερόμενη στα κοστούμια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 που σχεδίασε η ίδια είχε δηλώσει τότε: «Ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία, ήμουν πολύ περήφανη που ήμουν μέλος της και είμαι βέβαιη ότι το ιστορικό αυτό γεγονός, βοήθησε να μας πλησιάσουν άνθρωποι που πριν δεν είχαν κανένα ενδιαφέρον για την μόδα».

Το Ocean Dress της Σοφίας Κοκοσαλάκη με το οποίο εμφανίστηκε η Bjork στους Ολυπιακούς αγώνες του 2004/ Getty Images

Aπό το 2006 έως το 2008 η Σοφία Κοκοσαλάκη ανέλαβε τα ηνία του ιστορικού γαλλικού οίκου μόδας, Vionnet. Συνεργάστηκε επίσης με την Diesel για την exclusive σειρά “Black Gold” όπως και με την Topshop για μια capsule συλλογή.

  • Getty Images

Ιδιαίτερα αγαπητή για τις νυφικές δημιουργίες της, η Σοφία Κοκοσαλάκη τα τελευταία χρόνια αποφάσισε να λανσάρει και τη δική της ομώνυμη σειρά κοσμημάτων με συνέπεια στην μίνιμαλ, λεπτή αισθητική της και με πρώτες ύλες τον χρυσό, τις πέρλες και τους ημιπολύτιμους λίθους.

Η Σοφία Κοκοσαλάκη είναι από τις πρώτες ελληνίδες σχεδιάστριες που δούλεψε έχοντας ως βάση της αρχικά το Παρίσι και μετά το Λονδίνο και ίσως η πρώτη που έκανε αίσθηση εκτός συνόρων με τις συλλογές της.

Tα ρούχα της ήταν βαθιά επηρεασμένα από τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό με μια σύγχρονη ματιά, διατηρώντας ταυτόχρονα ένα διαχρονικό χαρακτήρα. Τα υλικά που χρησιμοποιούσε στις συλλογές της ήταν υψηλής ποιότητας-με ιδιαίτερη αγάπη στο ζέρσει, ενώ ήταν διάσημη για τη μοναδική τεχνική της στο ντραπέ.

Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που ανήκε για κάποιο διάστημα στην ομάδα μόδας του Marie Claire, και πάντα χαιρόμασταν να καταγράφουμε τις επιτυχίες της.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below