Ενώ το επίκεντρο των επιδείξεων μόδας και των παρουσιάσεων είναι αναμφίβολα τα ρούχα, τα περισσότερα brands προσθέτουν ένα βιωματικό στοιχείο στις επιδείξεις τους για να μεταδώσουν την ουσία των τελευταίων συλλογών τους. Ωστόσο, το 2020 είχε διαφορετικά σχέδια. Η πανδημία ανάγκασε τους σχεδιαστές να αλλάξουν σχεδόν κάθε πτυχή του fashion calendar τους για το υπόλοιπο του έτους. Και έχοντας κατά νου το πρωτόκολλο κοινωνικής απoστασιοποίησης, έχουν διατηρήσει το κοινό τους στο ελάχιστο (αν αυτό υπάρχει) ενώ μεταφέρουν τις παρουσιάσεις τους στο διαδίκτυο. Ωστόσο, αυτό δεν εμπόδισε τον Jacquemus να παρουσιάσει τη συλλογή του Άνοιξη / Καλοκαίρι 2021 με έναν αρτίστικο τρόπο.

Σε έναν φαινομενικά ατελείωτο χωράφι σιταριού, ο Jacquemus δημιούργησε έναν μπεζ διάδρομο, όπου τα μοντέλα του περπάτησαν φορώντας τα τελευταία κομμάτια του γαλλικού brand μόδας. Η συλλογή, με τίτλο “L’Amour” περιελάμβανε μια σειρά από κομψά φορέματα σε ουδέτερες αποχρώσεις – με τις ντελικάτες λεπτομέρειες τις οποίες ο ιδρυτής της μάρκας, Simon Porte Jacquemus είχε προσθέσει και στα προηγούμενα καλοκαιρινά στυλ.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below
Getty Images

Εκτός από τα κλασικά του κομμάτια, η τελευταία συλλογή του Jacquemus ενσωματώνει μια αίσθηση ζεστού καιρού, με crop-tops, μπλουζάκια με oγκώδη μανίκια και διακοσμητικές λεπτομέρειες, όπως και μίνι φορέματα και midi φούστες. Παράλληλα από τη νέα συλλογή δεν λείπουν και τα πιο business κομμάτια όπως σακάκια, πουκάμισα και pencil φούστες σε μια neutral χρωματική παλέτα.

Η νεότερη συλλογή του αγαπημένου brand καθώς και η παρουσίασή της – θυμίζει την παιχνιδιάρικη κολεξιόν της άνοιξης / καλοκαιριού 2020, “Coup de Soleil”, η οποία έκανε ντεμπούτο της σε ένα κτήμα με λεβάντες κι ένα φωτεινό ροζ διάδρομο που έμοιαζε να απλώνεται μίλια μακριά. Αλλά αντί να επιλέξει και πάλι ζωηρές αποχρώσεις όπως στη συλλογή του 2020, ο Jacquemus οραματίζεται ένα πιο ήπιο και ίσως πιο χαλαρό καλοκαίρι για το 2021.

Όπως η Coup de Soleil, η συλλογή L’Amour περιλαμβάνει επίσης ανδρικά ενδύματα σε παρόμοια μοτίβα και χρώματα, ως μέρος της απόφασης της μάρκας να χρησιμοποιήσει πιο βιώσιμες πρακτικές. «Πριν από ένα χρόνο, αποφασίσαμε να επιβραδύνουμε τον κύκλο μας δείχνοντας γυναικεία και ανδρικά ρούχα μαζί». “Αυτό μας επιτρέπει να μειώσουμε τον αριθμό των επιδείξεων, να χρησιμοποιήσουμε τα ίδια υφάσματα για ανδρικά και γυναικεία ενδύματα και να επιβραδύνουμε το ρυθμό για την ομάδα και τους συνεργάτες μου.”

Getty Images

 

 

 

Getty Images
Getty Images

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below