Το εμβληματικό παπούτσι “Pillow Boot”, που έκανε το ντεμπούτο του στη συλλογή Άνοιξη/Καλοκαίρι 2021 του οίκου Louis Vuitton, ξεχώρισε απευθείας για την πρακτική του φύση και την ασυναγώνιστη άνεση που προσφέρει.

imaxtree.com

Το πρωτοποριακό σχέδιο συνεχίζει το ταξίδι του στον κόσμο της μόδας, επανασυστήνοντας τον εαυτό του με τέσσερα σχέδια σε τσάντες και δύο υφασμάτινα αξεσουάρ, που ενσαρκώνουν την πρωτοποριακή ματιά του οίκου σε ζητήματα περιβαλλοντικής προστασίας, καθώς και ανακυκλώσιμης μόδας στον τομέα των δερμάτινων ειδών για γυναίκες.

Οι καινούριες τσάντες της LV Pillow συλλογής, διαθέσιμες σε μία ευρεία γκάμα καπιτονέ, puffy σχεδίων, επανασυστήνουν τους κανόνες της άνεσης και της ηθικής. Εύκολα αναγνωρίσιμες χάρη στην μεγάλη ομοιότητα που έχουν με το χαρακτηριστικό σχήμα της “Pillow Boot”, που σχεδιάστηκε τον Οκτώβριο του 2020 από τον Nicolas Ghesquière, ανανεώνουν τις συμβάσεις ενώ παραμένουν πιστές στo “Our Committed Journey”  πρόγραμμα του γαλλικού οίκου, που τιμά τον θεσμό του circular creativity.

Ένα backpack με μοναδικό pillow σχεδιασμό, μία tote τσάντα -σύμμαχος της νέας έντονης καθημερινότητας- μία φρέσκια εκδοχή της κλασικής Speedy και της Multi Pochette Accessories συνιστούν τους πρωταγωνιστές αυτού του καινοτόμου project. Το εξωτερικό τους περίβλημα, η επένδυσή τους αλλά και τα χερούλια τους – όπως και τα λουριά της backpack – διακοσμημένα με τα θρυλικά Monogram flowers είναι κατασκευασμένα από ένα ανακυκλώσιμο υλικό, συντεθειμένο από 100% ανακυκλώσιμες ίνες. Πρόκειται για το ECONYL®, που συνδυάζει διάρκεια και άνεση, εκφράζοντας την βιώσιμη προσέγγιση του οίκου.

 

Τα νέα σχέδια, διαθέσιμα σε μία ποικιλία τεσσάρων χρωμάτων: σοφιστικέ μαύρο, έντονο φούξια, διαχρονικό μπεζ και έντονο χακί, ξεχωρίζουν για το μαλακό τους φινίρισμα και τον όγκο τους, που οφείλεται σε γέμισμα από ανακυκλωμένο πολυεστέρα. Η βιώσιμη προσέγγιση επεκτείνεται και σε άλλα στοιχεία, όπως οι κλωστές για τις ραφές και τα φερμουάρ, αλλά και τις λεπτομέρειες στον Monogram καμβά, κατασκευασμένες από πατρόν που ελαχιστοποιεί τα περισσεύματα.

Έως και 90% ανακυκλωσιμα υλικά μπορούν να εντοπιστούν στις τέσσερις  LV Pillow τσάντες, ένα εντυπωσιακό κατόρθωμα στον κόσμο των fine crafted αξεσουάρ.

Το ανακυκλωμένο δερμάτινο καρτελάκι, που είναι ραμμένο στο εσωτερικό κάθε μοντέλου, εκφράζει τo ολιστικό πνεύμα των νέων σχεδίων. “Our Committed Journey” είναι το όνομα του προγράμματος του οίκου Louis Vuitton για την βιώσιμη ανάπτυξη, που συμβαδίζει με τις αρχές του LIFE (τις πρωτοβουλίες του ομίλου LVMH για το περιβάλλον). Θέτοντας ένα πλάνο έξι στόχων αποσκοπεί στη διατήρηση των φυσικών πηγών καθώς και στη δημιουργία ενός θετικού αντίκτυπου στην κοινωνία.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below