Έφτασε η ώρα να αφεθούμε στο πνεύμα της ελευθερίας που φέρνει η αλλαγή και να χαθούμε στη ζεστή ατμόσφαιρα της καλοκαιρινής νύχτας. Οι μυθικές φιγούρες της Πανδώρας και του φιδιού, δύο αρχετυπικών συμβόλων άρρηκτα συνδεδεμένων με την αρχαιοελληνική παράδοση, δίνουν ακριβώς αυτή την αίσθηση και αντανακλούν τη δυαδικότητα της συλλογής Άνοιξη/Καλοκαίρι 2022 της Zeus+Δione.

«Τόσο σαγηνευτική όσο και συναρπαστική είναι η νέα συλλογή Zeus+Δione, η οποία φλερτάρει με χαρακτήρες του παρελθόντος και δημιουργεί μια νέα αισθησιακή γλώσσα και σιλουέτα για το καλοκαίρι του 2022» – Marios Schwab, καλλιτεχνικός διευθυντής.

Πανδώρα, η πρώτη θνητή γυναίκα που στάλθηκε στη γη από τους θεούς. Μια πραγματική ένωση, δυαδική μοναρχία του Βασιλείου των Ουρανών και της Ηγεμονίας του Ερέβους. Μία καλλονή που προικίστηκε με τα ωραιότερα δώρα, αλλά κι ένα κουτί με μυστικά, το οποίο η επιπολαιότητά της την παρέσυρε να ανοίξει. Στην άλλη πλευρά το φίδι, σύμβολο της Αναγέννησης, των υπερβατικών δυνατοτήτων, αλλά και του πειρασμού.

Αυτές οι δύο έννοιες διοχετεύονται στα επαναλαμβανόμενα μοτίβα που διαμορφώνουν το ύφος της συλλογής. Ντεκολτέ σε σχήμα κλειδαρότρυπας βαθιά και γραμμικά. Το διακοσμητικό κεντητό φίδι, από την άλλη, κυριολεκτικά έρπει πάνω στα ανάλαφρα καλοκαιρινά υφάσματα. Η δωρική απλότητα της συλλογής εναλλάσσεται με ένα δυναμικό παιχνίδισμα γεωμετρικών σχημάτων, έντονων χρωμάτων και εμφατικών κοψιμάτων.

H συλλογή είναι διαθέσιμη στα: zeusndione.com

Zeus+Dione Flagship Store (Βουκουρεστίου 6, Αθήνα 105 64)

GB Corner Gifts & Flavors (Βασιλέως Γεωργίου Α1, Πλατεία Συντάγματος, Αθήνα 105 64) και σε επιλεγμένα καταστήματα.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below