Ένα μικρό διάλλειμα από την πολυάσχολη καθημερινότητά της έκανε η Κατερίνα Παπουτσάκη για να δηλώσει, στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, την αγάπη που τρέφει για τα καινούρια κοσμήματα που παρέλαβε από την σχεδιάστρια, Μαίρη Βαγγαλάτη. Η πρωταγωνίστρια της σειράς εποχής της ΕΡΤ “Τα καλύτερά μας χρόνια” επιλέγει ποιοτικά αξεσουάρ που αναδεικνύουν τα χαρακτηριστικά της, τονίζοντας πως ακόμα και στο σπίτι αξίζει μια διακριτική προσπάθεια κομψότητας.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Katerina Papoutsaki (@katerina_papoutsaki)


Στην πριγκίπισσα των Επτανήσων, η Μαίρη Βαγγαλάτη έχει στήσει τη δικό της βασίλειο, τη Leather Trinkets, μια εταιρεία που ειδικεύεται σε handmade κοσμήματα από δέρματα που περισσεύουν από εργαστήρια βιβλιοδεσίας. Επηρεασμένη από την ελληνική παράδοση και ιδιαίτερα από την εντυπωσιακή βιβλιοδεσία των δερμάτινων βιβλίων της βυζαντινής και μεταβυζαντινής περιόδου, η σχεδιάστρια διακοσμεί με ιδιαίτερο τρόπο κομμάτια δέρματος χρησιμοποιώντας παραδοσιακές τεχνικές μιας άλλης εποχής.


Η βιβλιοδεσία είναι από τις τέχνες που παρέμειναν ουσιαστικά ίδιες από τους πρώτους χριστιανικούς αιώνες, μέχρι και την εποχή μας. Η τεχνική της δερμάτινης διακόσμησης ασκείται από πολύ λίγα άτομα με υψηλή ειδίκευση που έχουν σπουδάσει υπό τη σκέπη παλιών μάστερ της τέχνης στην Ελλάδα, την Αγγλία και τη Γαλλία. Μία εξ αυτών είναι η Μαίρη Βαγγαλάτη, η οποία εφαρμόζει διάφορες τεχνικές επεξεργασίας και διακόσμησης δέρματος αλλά και άλλων μεθόδων όπως αυτής με φύλλα χρυσού, η οποία είναι ακόμη πιο “εύθραυστη” και περίπλοκη.

Η εφαρμογή παλαιών, παραδοσιακών τεχνικών διακόσμησης στα σύγχρονα κοσμήματα είναι μια πρόκληση και δημιουργική διαδικασία που αποκαλύπτει τον δυναμικό διάλογο μεταξύ του παρελθόντος και του παρόντος όπως βιώνουν οι νέοι σχεδιαστές.

Μπορείς να βρεις την εντωπωσιακή συλλογή στον ιστότοπο της Leather Trinkets.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below