Οι μεγάλες και ζεστές ημέρες του καλοκαιριού είναι εδώ. Οι υψηλές θερμοκρασίες και η υγρασία που κάνουν το ντύσιμο αφόρητο είναι επίσης εδώ, οπότε καλό είναι να οργανώσουμε την γκαρνταρόμπα μας. Κι επειδή υπάρχουν ελάχιστα ρούχα που λειτουργούν σε αυτές τις συνθήκες, το καφτάνι είναι η ασυναγώνιστη νούμερο ένα επιλογή.

Η χαλαρή σιλουέτα του είναι αυτό που κάνει το καφτάνι τόσο σαγηνευτικό, επιτρέποντας στο δέρμα να αναπνέει παρέχοντας παράλληλα κάλυψη, ενώ ταυτόχρονα δείχνει μια άνετη και χαλαρή επιλογή.

Η απλότητά του ωστόσο μπορεί να το κάνει ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα που μπορείς να ψωνίσεις. Πολλά brands πωλούν φθηνά στυλ από πολυεστέρα (το πιο ζεστό υλικό που μπορεί κανείς να φορέσει σε μια καυτή παραλία) αλλά τα κλασικά που είναι κατασκευασμένα με μια μονή ραφή στις δύο πλευρές για να ορίσει τα σημεία των μανικιών. Ενα καλό καφτάνι όμως μπορεί να μείνει χρόνια – ακόμη και δεκαετίες στη ντουλάπα σου- για αυτό αξίζει να βρεις ένα διαχρονικό, δροσερό και κολακευτικό κομμάτι για να φοράς κάθε χρόνο στις διακοπές.

Max Mara Resort 2022 – Getty Images

Το πιο σημαντικό είναι να τονίζεται στα σωστά σημεία. Όσο πιο άμορφο είναι ένα καφτάνι, τόσο πιο δύσκολο είναι να δείχνει κομψό και πολυτελές. Και όσον αφορά τις μοτίβα και τα χρώματα, υπάρχουν δύο ξεκάθαροι δρόμοι να ακολουθήσεις: Είτε καθαρά λινά ή εντυπωσιακά εμπριμέ. Ο,τιδήποτε στο ενδιάμεσο συνήθως δείχνει περίεργο, για αυτό στον κόσμο των καφτανιών είναι όλα ή τίποτα.

Παρακάτω μερικές από τις αγαπημένες μας επιλογές για τη σεζόν:

Oysho

 

Tory Burch
Zara
Gucci

 

Fil de Vie, matchesfashion.com

 

H&M
Le Sirenuse, Positano
Le Sirenuse, Positano
Themis Z
Zeus & Dione, attica

 

 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below