Τις τελευταίες σεζόν κυριαρχούσαν τα denim, τα hoodies και τα καρό blazers, αλλά τη νέα σεζόν φαίνεται ότι τα πράγματα πρόκειται να πάρουν λίγο πιο φροντισμένη και πολύ πιο κομψή τροπή. Ενα από τα κομμάτια-κλειδιά για την άνοιξη του 2018 είναι οι pencil φούστες με ελαφρώς αλλαγμένη και πιο σύγχρονη μορφή.

Aρχικά το μήκος τους είναι λίγο πιο μακρύ, καθιστώντας τις πιο κολακευτικές από εκείνες που φτάνουν λίγο πάνω ή κάτω από το γόνατο. Στη συνέχεια, δεν έρχονται πλέον μόνο σε μαύρο, μπλε ή γκρι: Το νέο κύμα των pencil skirts έρχεται σε περιπετειώδη μοτίβα και πιο εντυπωσιακά χρώματα. Οσον αφορά στο shape, πολλοί σχεδιαστές όπως oι Victoria Beckham και Off-White έχουν χαλαρώσει τις φόρμες προσθέτοντας σκισίματα, κουμπιά και χρησιμοποιώντας πιο ρευστά, μαλακά υφάσματα.

Τέλος η χρήση τους δεν περιορίζεται πια μόνο στο γραφείο -σε συνδυασμό με ένα λευκό t-shirt και trainers, κάνουν ένα τέλειο σύνολο κατάλληλο ακόμα και για ένα Κυριακάτικο brunch.

Δείτε εδώ πώς οι σχεδιαστές αναδιαμορφώνουν την pencil φούστα για φέτος και στη συνέχεια αγοράστε την τάση με τις ωραιότερες επιλογές που βρήκαμε αυτή τη στιγμή στην αγορά:

Off-White S/S 2018

Off-White S/S 2018

Off-White S/S 2018

Victoria Beckham S/S 2018

Prada S/S/ 18