Κανένα στυλ παπουτσιού δεν είναι πιο διασκεδαστικό από τις πλατφόρμες. Αιώνια glamorous και απίστευτα άνετο, έχει αγαπηθεί από πολλές κομψές προσωπικότητες των τελευταίων 100 ετών.  Οι πλατφόρμες  εφευρέθηκαν στην αρχαία Ελλάδα, για να φοριούνται κυρίως από ηθοποιούς. Όταν εμφανίστηκαν στη Βενετία του 16ου αιώνα, η λειτουργία τους ήταν πρακτική – να προστατεύουν τα πόδια από τη λάσπη. Αλλά η πεποίθηση ήταν επίσης ότι όσο υψηλότερη ήταν η σόλα, τόσο υψηλότερη ήταν η κοινωνική θέση, και το αποτέλεσμα ήταν παπούτσια τόσο δύσκολο να φορεθούν που οι γυναίκες χρειάζονταν υπηρέτες για να τις βοηθήσουν να βγουν από την πόρτα.

Τη δεκαετία του 1930 ο Salvatore Ferragamo έκανε την πλατφόρμα αυτό που είναι σήμερα. Τα rainbow πέδιλά του έκαναν αμέσως αίσθηση όταν τα έφτιαξε για την Judy Garland, κυρίως επειδή η σόλα από φελλό και το χοντρό δερμάτινο λουράκι τα έκαναν εκπληκτικά άνετα. Μέχρι τη δεκαετία του 1970, η ντίσκο κυριαρχούσε και ακόμη και άνδρες όπως ο David Bowie και ο Elton John μπορούσαν να εμφανιστούν με πλατφόρμες. Μια αισθητική που άντεξε μέχρι τη δεκαετία του 1990 – θυμηθειτε τη Vivienne Westwood και τα Spice Girls – και ευτυχώς επέστρεψe και πάλι στη μόδα.

Φορέστε τις με τζιν, φόρεμα ή φούστα, αλλά να ξέρετε ότι είναι δεν θα είναι ποτέ διακριτικές ή λιτές, θα είναι πάντα το απόλυτο επίκεντρο της προσοχής.

 

 

Proenza Schouler
Stella McCartney
Nodaleto
Alaia
Chloe

 

Gianvito Rossi, Kalogirou
Chloe

 

Gianvito Rossi

 

Gabriela Hearst
Gucci
3.1 PHILLIP LIM
3.1 PHILLIP LIM

 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below