Κάτι αλλάζει και στην «παραδοσιακή» Disney. Αφού άρχισε να μας συστήνει, μέσα από τις ταινίες της, ηρωίδες που καταρρίπτουν το στερεότυπο της όμορφης πλην αδύναμης βασιλοπούλας, για να γίνουν μαχήτριες και κύριοι του εαυτού τους και, συχνά, του λαού τους, τώρα τοποθετεί, για πρώτη φορά στην 98χρονη ιστορία της εταιρείας, μια γυναίκα επικεφαλής του διοικητικού συμβουλίου.

Πρόκειται για τη Susan Arnold, που θα διαδεχτεί στο τέλος του χρόνου τον Bob Iger. Η Arnold, που είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου εδώ και 14 χρόνια, δήλωσε: «Αναλαμβάνοντας αυτό τον καινούριο ρόλο ως πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, ανυπομονώ να συνεχίσω να υπηρετώ τα συμφέροντα της εταιρείας και να συνεργαστώ στενά με τον CEO Bob Chapek καθώς χτίζει πάνω στην αιωνόβια κληρονομιά της Disney, μια κληρονομιά δημιουργικής αριστείας και καινοτομίας».

Στο παρελθόν η Arnold έχει τελέσει υψηλόβαθμο στέλεχος σε μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες των ΗΠΑ, όπως οι Carlyle Group, Procter and Gamble και McDonald’s. Ο προκάτοχός της, πάντως, σημείωσε μερικές από τις μεγαλύτερες επιχειρηματικές επιτυχίες της Disney, όπως οι εξαγορά των Pixar, Marvel, Lucasfilm, 21st Century Fox, αλλά και η δημιουργία του πρώτου θεματικού της πάρκου στην Κίνα.

Δείτε την ιστορία του Walt Disney:

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below