Τα Όσκαρ 2023 είναι πολύ κοντά και ενώ θα παραδεχτούμε με μεγάλη χαρά ότι είναι οι εμφανίσεις στο, κατ’ εφυμησμόν πλέον, κόκκινο χαλί που μας ενθουσιάζουν περισσότερο, είναι η νίκη που μετράει. Όσον αφορά στα πιο όμορφα φορέματα Όσκαρ , έχουμε συγκεντρώσει μία λίστα με όσα μας εντυπωσίασαν περισσότερο τα τελευταία 20 χρόνια, αλλά η πρόβλεψη για το ποιος θα κερδίσει το Χρυσό Αγαλματίδιο είναι δουλειά που ταιριάζει περισσότερο σε έναν αστρολόγο.

Η διάσημη αστρολόγος και μέντιουμ από τη Βρετανία, Inbaal Honigman, συνεργάστηκε με το Heart Bingo (στοιχηματική εταιρεία) για να βρει τα ζώδια κάθε βραβευμένου ηθοποιού με Όσκαρ από το 1927. Και το κορυφαίο ζώδιο στη λίστα δεν είναι αυτό που περιμέναμε.

Μπορεί να είναι γνωστό πως οι Λέοντες τραβούν πάνω τους τα φλας (ή να το επιδιώκουν), μα παραδόξως δεν δεν έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να κερδίσουν, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση στη λίστα.

Το ζώδιο με τα περισσότερα Όσκαρ είναι ο Ταύρος. Με 51 νικητές να ανήκουν σε αυτό όλα αυτά τα χρόνια του θεσμού, οι υποψήφιοι που γεννήθηκαν μεταξύ 20 Απριλίου και 20 Μαΐου έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να κερδίσουν το βραβείο το βράδυ της Κυριακής.

Ποιο είναι το ζώδιο με τις λιγότερες πιθανότητες να λάβει βραβείο; Οι Δίδυμοι. Σε όλα αυτά τα χρόνια μόνο 28 νικητές που γεννήθηκαν μεταξύ 21 Μαΐου και 21 Ιουνίου έφυγαν με το Χρυσό Αγαλματίδιο στα χέρια.

Ποιοι διάσημοι λοιπόν είναι πιο πιθανό να αποχωρήσουν από τα Όσκαρ με βραβείο φέτος; Θα είναι μια δύσκολη επιλογή, καθώς υπάρχουν δύο Ταύροι υποψήφιες για τον καλύτερο γυναικείο ρόλο φέτος και μία πολύ δημοφιλής Λέων.

Η Cate Blanchett διεκδικεί το βραβείο καλύτερου πρωταγωνιστικού ρόλο για την ερμηνεία της στην ταινία Tár. Και η συνάδελφος, επίσης, Ταύρος στο ζώδιο, Ana de Armas, είναι υποψήφια στην ίδια κατηγορία για την ταινία Blonde.

«Οι Ταύροι είναι γνωστοί ως πολύ συγκεντρωμένοι, σκληρά εργαζόμενοι και ιδιαιτέρως δημιουργικοί», εξηγεί η Honigman. «Είναι ένα σταθερό ζώδιο και μόλις βάλουν κάτι στο μυαλό τους δεν αλλάζουν με τίποτα την απόφασή τους».

Στη συνέχεια, υπάρχει η υποψήφια για το ίδιο βραβείο, Michelle Yeoh, η οποία έχει ήδη κερδίσει μια Χρυσή Σφαίρα και ένα βραβείο SAG για τον ρόλο της στο Everything Everywhere All at Once.

Ο Austin Butler (Λέων στο ζώδιο) έχει ήδη διεκδικήσει πολλά βραβεία για τον ρόλο του στο Elvis και ως Λέων θα μπορέσει πιθανότατα να προσθέσει και ένα Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου στη λίστα του.

Με βάση τα στοιχεία, ωστόσο, και ο Colin Farrell, που ανήκει στο ζώδιο του Ταύρου, είναι πολύ πιθανό να κερδίσει το βραβείο. Βέβαια, με μόνο έξι νίκες διαφορά μεταξύ Ταύρου και Λέοντα, οι Λέοντες θα μπορούσαν να πάρουν τη δεύτερη θέση στη λίστα με τα ζώδια που έχουν τα περισσότερα Όσκαρ μέχρι τα ξημερώματα της Δευτέρας.

«Τόσο ο Κριός (βρίσκεται στη δεύτερη θέση της λίστας με τα ζώδια με τα περισσότερα Όσκαρ) όσο και ο Λέων είναι ζώδια της φωτιάς. Είναι γρήγοροι, δραστήριοι και ακούραστοι. Η φωτιά της δημιουργικότητας καίει μέσα τους, τους αρέσει να παίρνουν ρίσκα και ενθουσιάζονται όταν η προσοχή είναι στραμμένη πάνω τους», εξηγεί η αστρολόγος.

Διαβάστε παρακάτω τη λίστα με τα ζώδια που ανήκουν οι περισσότεροι νικητές των Όσκαρ:

 • Ταύρος: 51 νικητές
 • Κριός: 49 νικητές
 • Λέων: 45 νικητές
 • Σκορπιός: 42 νικητές
 • Υδροχόος: 42 νικητές
 • Αιγόκερως: 42 νικητές
 • Καρκίνος: 39 νικητές
 • Ζυγός: 36 νικητές
 • Ιχθύες: 35 νικητές
 • Τοξότης: 34 νικητές
 • Παρθένος: 32 νικητές
 • Δίδυμοι: 28 νικητές

Δείτε εδώ όλες τις υποψηφιότητες για τα φετινά βραβεία Όσκαρ.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below