Η αντίστροφη μέτρηση για την 92η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ έχει ξεκινήσει και στο Marie Claire (εδώ) θα μάθεις τα πάντα μέσα από την ειδική κατηγορία. Για να σε βάλουμε στο κλίμα και να σου δώσουμε ένα παραπάνω κίνητρο για να δεις κάποιες από της ταινίες που διεκδικούν την πρωτιά στη φετινή διοργάνωση αναζητήσαμε ποια ταιριάζει σε κάθε ζώδιο. Ποια από τις υποψήφιες για Όσκαρ καλύτερης ταινίας πιστεύεις ότι είσαι;  Να σου θυμίσουμε ότι το χρυσό αγαλματίδιο διεκδικούν οι “Ford v Ferrari”, “The Irishman”, “Jojo Rabbit”, “Joker”, “Little Women”, “Marriage Story”, “1917”, “Once Upon a Time in Hollywood” και “Parasite”.

Κριός – 1917

Είναι ο πρωτοπόρος του ζωδιακού. Ο Κριός έχει τρελή ενέργεια και πάθος και είναι πολύ πρόθυμος να πάρεις πρωτοβουλίες και να αναλάβει δράση. Ο αγώνας για τις αρχές και τα πιστεύω του θα τον κάνει να πάρει αυθόρμητες αποφάσεις που ακολουθούν τα πάθη τους. Σε αυτό το πολεμικό δράμα ο κεντρικός χαρακτήρας θα τα κατάφερνε πολύ καλά αν ήταν Κριός. Η ταινία είναι η απόλυτη εσωτερική και πραγματική μάχη και αυτό απαιτεί πάθος και αποφασιστικότητα.

Ταύρος – Μικρές κυρίες 

Οι εκπρόσωποι αυτού του ζωδίου θέλουν να δίνουν. Ο Ταύρος είναι ζώδιο της γης και έχει θετική αύρα και ενέργεια και δίνει αξία στην ασφάλεια και την απόλαυση. Είναι ήρεμος και ψύχραιμος αλλά ξέρει επίσης ότι θα ολοκληρώσει μια δουλειά. Αυτό είναι κάπως σε αρμονία με τις δυναμικές γυναίκες της νέας μεταφοράς του θρυλικού μυθιστορήματος. Η ταινία επικεντρώνεται στην ηθική και αποτελεί την απόλυτη έμπνευση και θα προσγειώσει όποιον τη βλέπει. Είναι η τέλεια επιλογή για αυτό το ζώδιο της γης και τις μικρές απολαύσεις του που βασίζονται στη σκληρή δουλειά.

Δίδυμος – Κάποτε στο Χόλιγουντ

Είναι ένα ζώδιο ατίθασο, ενεργητικό και επικοινωνιακό. Είναι θαρραλέος και ασυμβίβαστος, όπως κάθε χαρακτήρας αυτής της δραματικής ταινίας. Την σκηνοθεσία της υπογράφει ο Quentin Tarantino οπότε μπορείς να φανταστείς ότι αυτή η ταινία είναι ασυγκράτητη και μέσα στην ζωή. Ο Δίδυμος θα αγαπήσει το πνεύμα και το πάθος των χαρακτήρων και όλη την εμπειρία της ταινίας που θα ικανοποιήσει όλες τις μοναδικές και έντονες διαθέσεις του.

Καρκίνος – Ιστορία γάμου

Αυτό το ζώδιο είναι προστάτης. Είναι το ζώδιο των συναισθημάτων και της οικογένειας και η προδιάθεσή του έχει να κάνει με το να είναι ο αληθινός του εαυτός ενώ συνδέεται με όλους γύρω του. Η δραματική αυτή ταινία ξετυλίγει την ιστορία ενός διαζυγίου αλλά στον πυρήνα της είναι η προσπάθεια να μείνει μια οικογένεια ενωμένη και το να εκφραστούν καταπιεσμένα συναισθήματα πολλών ετών. Ένας Καρκίνος θα λατρέψει αυτή την ταινία και ίσως τον κάνει να μιλήσει και για κάποια δικά του συναισθήματα μετά τους τίτλους τέλους.

Λέων – Joker

Μπορεί να μοιάζει σαν προσβολή αλλά δεν έχει καμία σχέση με αυτό. Ο Λέων είναι το λιοντάρι, ο μελοδραματικός και ο αρχηγός του ζωδιακού. Ο Λέων τους βοηθά όλους να λάμψουν και δίνουν μεγάλη σημασία στο να δείχνουν τα συναισθήματά τους και στο να είναι ακριβώς αυτοί που είναι. Ποιος είναι το καλύτερο παράδειγμα από τον Arthur Fleck; Ασφαλώς αυτή η ταινία είναι σκοτεινή και δεν επιβραβεύουμε την συμπεριφορά του Joker αλλά τουλάχιστον είναι θαρραλέος και δείχνει τι έχει στην καρδιά του.

Παρθένος – Μικρές κυρίες

Ο Παρθένος είναι ένα ακόμα ζώδιο της γης και όπως ο Ταύρος είναι πολύ προσγειωμένο. Είναι επίσης ο ειδικός όταν μιλάμε για βοήθεια. Μαθαίνει στους ανθρώπους να προσφέρουν και δίνει σημασία στη σκληρή δουλειά και στην ευημερία. Το ζώδιο αυτό σχετίζεται επίσης με τις δυνατές και συμπονετικές γυναίκες της πολύ αληθινής αυτής ταινίας και ταιριάζει τέλεια στο σκηνικό της έμπνευσής και της ηθικής της ταινίας. Η Jo March θα μπορούσε εύκολα να είναι Παρθένος.

 

Ζυγός – Τζότζο

Ο Ζυγός είναι μαχητικός αλλά είναι και ζώδιο της ισορροπίας. Είναι το ζώδιο της ειρήνης και της αρμονίας αλλά έχει κι έναν δικό του τρόπο να ανησυχεί. Το Jojo Rabbit είναι για ένα μικρό αγόρι που ενσωματώνεται στην ομάδα του Χίτλερ και ανακαλύπτει ότι η μητέρα του κρύβει στο σπίτι μια Εβραιοπούλα. Η ταινία είναι κωμωδία και μια ωδή για την ειρήνη και την αρμονία και ένας Ζυγός θα μπορούσε εύκολα να είναι ο πρωταγωνιστής σε αυτή.

Σκορπιός – Παράσιτα

Είναι το ζώδιο της αφοσίωσης. Δουλεύει σκληρά αλλά επίσης δίνει έμφαση στο να δημιουργήσει δεσμούς που θα κρατήσουν για πάντα. Αυτή η κορεάτικη ταινία είναι για την απόκτηση κοινού στόχου σε δουλειά και οικογένεια. Παρόλο που είναι μια σκοτεινή και τραγικά απαισιόδοξη ταινία, ένας Σκορπιός μπορεί να έχει τις ίδιες φιλοδοξίες και σχέσεις με την οικογένειά του. Αυτό το ζώδιο έχει τις φιλοδοξίες αλλά και τα εφόδια να τα καταφέρει, που είναι πολύ σχετικό με αυτή τη δυναμική ταινία.

Τοξότης -Ford v Ferrari

Αυτό το ζώδιο είναι ο περιπετειώδης της παρέας. Κάνει μεγάλα όνειρα και έχει φιλοδοξίες πολύ μεγαλύτερες από κάθε άλλο ζώδιο. Φυσικά, είναι ατρόμητος και είναι πολύ πιθανό να υπερασπιστεί το αδύνατο. Αυτό πηγαίνει χέρι χέρι με την ιδεολογία των Ken Miles και Carroll Shelby σε αυτή τη δραματική ταινία με αυτοκίνητα.Η ταινία είναι μια έμπνευση για την αποφασιστικότητα και ένας Τοξότης θα μπορούσε να είναι περήφανο μέλος της ομάδας της.

Αιγόκερως – Ο Ιρλανδός

Ο Αιγόκερως είναι ο σκληρά εργαζόμενος του ζωδιακού αλλά είναι και ο ηγέτης και ο οργανωτής. Δίνει σημασία στην οργάνωση, στους μακροπρόθεσμους στόχους και τη δύναμη. Στην πραγματικότητα, πολλοί χαρακτήρες αυτής της βιογραφικής μαφιόζικης δραματικής ταινίας θα επωφελούνταν αν είχαν δίπλα τους έναν Αιγόκερω. Αυτοί οι άνδρες είναι φιλόδοξοι, εργατικοί και έχουν το μακροπρόθεσμο στο μυαλό τους. Δεν λέμε ότι ο Αιγόκερως είναι μαφιόζος αλλά επαινούμε την ηθική του προσπάθεια.

Υδροχόος – Τζότζο

Είναι ο ανθρωπιστής του ζωδιακού. Είναι πρωτοπόρος, δημιουργικός και επικεντρώνεται στην κοινωνική δικαιοσύνη και σε ένα λαμπρό μέλλον. Ο Υδροχόος είναι επίσης αντιπροσωπευτικό δείγμα αυτής της πολεμικής δραματική κωμωδίας γιατί όλοι θέλουμε ειρήνη και αρμονία εν μέσω του πολέμου του Χίτλερ. Τι καλύτερο από το να δείξεις αυτή την ολέθρια πλευρά της ιστορίας μέσα από την οπτική ενός παιδιού;

Ιχθύς – Ιστορία γάμου

Αυτό το ζώδιο είναι ονειροπόλο, συμπονετικό και γεμάτο φαντασία. Ο Ιχθύς αγαπά την Τέχνη αλλά δίνει αξία στην θεραπεία και στη σχέση. Η ταινία αυτή έχει να κάνει με την Τέχνη. Όχι μόνο επειδή είναι ένα καλλιτεχνικό έργο αλλά γιατί και το ζευγάρι που πρωταγωνιστεί είναι καλλιτέχνες. Φυσικά η ταινία έχει να κάνει με την συμπόνια και την σχέση και το να βρεις την θεραπεία σε μια δύσκολη φάση. Ο Ιχθύς θα έπρεπε να είναι σε όλη την ταινία και στην ευεργετικότητα της.