Η Ιωάννα Κολλιοπούλου είναι η πιο ντροπαλή ενζενί που ξέρεις

Είναι η Στέλλα στο "Στέλλα Κοιμήσου" την παράσταση που συζητάει 3 χρόνια όλη η Αθήνα…

Δεν έχει συμπληρώσει μία δεκαετία στο θέατρο και το 2018 φόρεσε στο στήθος της την καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη για την ερμηνεία της στην παράσταση «Στέλλα Κοιμήσου».

Φωτογραφία: Γιώργος Καπλανίδης (This is not another agency*) Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Λειβαδίτη Μακιγιάζ-χτένισμα: Morfe. Κοστούμι Zadig & Voltaire, attica. Σκουλαρίκια Silver Union. Γόβες Tod’s, Tod’s Boutique.

«Χαίρομαι όταν κάποιος νιώθει πράγματα μετά από μία παράσταση στην οποία συμμετέχω, όταν εισπράττω ότι αυτό που κάνω του έχει “μιλήσει”. Δεν ξεχωρίζω τις ερμηνείες μου, ούτε ονειρεύομαι συγκεκριμένους ρόλους, τη διαδικασία αγαπάω. Πάνω στη σκηνή με κατακλύζει ένα μείγμα συναισθημάτων, αλλά στέκομαι στην αμηχανία της έκθεσης μπροστά στο κοινό. Εννοώ αυτό το δημιουργικό άγχος που δεν σε αφήνει να ησυχάσεις, να… κλειδώσεις μέσα σου».

Η μεγαλύτερη χαρά που της δίνει αυτή η δουλειά δεν χωράει σε λίγες γραμμές. «Είναι η χαρά της έκφρασης. Η χαρά να συναναστρέφομαι ανθρώπους με τους οποίους έχουμε κοινό κώδικα επικοινωνίας, το ότι αισθάνομαι συνέχεια παιδί. Και βέβαια, ο μεγαλειώδης αντίκτυπο που έχει το θέατρο σε κάποιον που έρχεται να δει μια παράσταση».

Αν ρωτήσεις την Ιωάννα ποια εικόνα της έρχεται στο μυαλό όταν της λες τη λέξη «γιορτή», θα σου μιλήσει για «ανθρώπους που χαμογελάνε, για ζεστά βλέμματα». Πού θα βρίσκεται σε δέκα χρόνια από σήμερα; «Δεν έχω ιδέα! Με αγχώνει να σκέφτομαι τόσο μακροπρόθεσμα. Ελπίζω να είμαι υγιής και να δουλεύω ακόμα».

Για τη σεζόν που διανύουμε, πάντως, η Ιωάννα θα βρίσκεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στη σκηνή του Θεάτρου «Τζένη Καρέζη», όπου συνεχίζεται για τρίτη χρονιά με τεράστια επιτυχία η παράσταση «Στέλλα Κοιμήσου» που σκηνοθέτησε ο Γιάννης Οικονομίδης.
Ο Φεβρουάριος του 2019 θα τη βρει να συμπληρώνει και τις υπόλοιπες μέρες της εβδομάδας στο σανίδι, συμπρωταγωνιστώντας στην παράσταση «Βρικόλακες» του Ίψεν, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά, στο Θέατρο Τέχνης της οδού Φρυνίχου.

Φωτογραφίες: Γιώργος Καπλανίδης (This Is Not Another Agency*)
Επιμέλεια: Konstantina Livaditi
Grooming: Morfe