Ο Κωστής Μαραβέγιας μας παίζει πιάνο και λέει τι κάνει μια γυναίκα ενδιαφέρουσα (Video)

Τον συναντήσαμε λίγο πριν από τις εμφανίσεις του στο Anodos Live Stage και μας έπαιξε μουσική για τα γενέθλια του Marie Claire…

Υπάρχει ο Κωστής Μαραβέγιας της τηλεόρασης, των μεγάλων συναυλιών και των καλοκαιρινών πάρτυ και ο Κωστής Μαραβέγιας με τον οποίο χορέψαμε κάποτε ένα βαλσάκι στον «Αλχημιστή» στου Ψυρρή, όταν οι Maraveyas Ilegal ήταν μια μικρή κινούμενη γιορτή σε χώρους μια σταλιά στο κέντρο της Αθήνας. Και παρόλο που ο Κωστής είναι ο ίδιος κι απαράλλακτος και στις δύο εικόνες, σαν να μην έχει περάσει ούτε μέρα από πάνω του από το 2008. Τα κορίτσια, οι “αγαπημένισσες”, συνεχίζουν να χορεύουν με τους δίσκους του (Λόλα, Ζωντανά στον Κήπο του Μεγάρου, Κατάστρωμα, οι τρεις τελευταίοι).

«Παλιά χόρευα με πάρα πολλά κορίτσια στις συναυλίες -και με τα αγόρια, δεν είχα πρόβλημα-, κατέβαινα από τη σκηνή, ήμασταν και πιο λίγοι τότε», μου λέει γκρεμίζοντας άθελά του τη φαντασίωση της μοναδικότητας (δηλαδή, με πόσα πάρα πολλά κορίτσια, ρε συ Κωστή;). Οσα χρόνια κι αν περάσουν από την πρώτη μας συνέντευξη δεν ξεχνώ ποτέ τον performer, ιδιότητα που φαινόταν σε κάθε στιγμή της κουβέντας, που τραγουδούσε στα καλά καθούμενα «πού να βρω μιαν άλλη να σου μοιάζει» ή όποιο ιταλικό τραγούδι του είχε κολλήσει εκείνη την εποχή. Ο Κωστής Μαραβέγιας συνεχίζει να αγαπάει τη μουσική, να ενθουσιάζεται με τα νέα παιδιά που δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους στο τραγούδι (αναφέρεται συνέχεια σε αυτά, «τα παιδιά μου» τους αποκαλεί), αλλά λέει και ό,τι σκέφτεται για όσα συμβαίνουν γύρω του.

 

Ο Δεκέμβριος θα τον βρει στη σκηνή να κάνει αυτό που αγαπά περισσότερο, να επικοινωνεί με το κοινό, να παίζει μουσική, να χορεύει. Σκέφτομαι ότι ίσως να έχω μία καινούρια ευκαιρία για έναν χορό μαζί του  στο άμεσο μέλλον, αφού από την 1η Δεκεμβρίου θα εμφανίζεται κάθε Σάββατο στο «Anodos Live Stage», για περιορισμένες παραστάσεις. Τι να περιμένουμε; Ενα πρόγραμμα με μάγους και ταχυδακτυλουργούς, εξωτικές χορεύτριες και άγρια θηρία; Τον έχω ικανό για όλα. «Θα είναι βραδιές γεμάτες εκπλήξεις, ενώ θα παίζω και πολλές διασκευές», λέει με ύφος μυστήριο και όλο υποσχέσεις! Ενα είναι σίγουρο: η καλή ενέργεια και το εκρηκτικό κέφι θα μοιράζεται απλόχερα από σκηνής, όπως πάντα, «αλά Μαραβέγια».

Φωτογραφία: Πάνος Δάβιος (10ΑΜ) Επιμέλεια: ΚωKonstantina Livaditi, Grooming: Morfe. Κοστούμι και πουκάμισο Paul Smith, attica. Παπούτσια και γυαλιά από προσωπική συλλογή.