Η αντίστροφη μέτρηση για το 3ο Marie Claire Power Trip ξεκίνησε. Το συνέδριο, που έγινε θεσμός και συγκεντρώνει επιδραστικές γυναίκες από τον χώρο της μόδας, της πολιτικής και των επιχειρήσεων, διεξάγεται φέτος στις 13 Οκτωβρίου στο Cape Sounio, Grecotel Exclusive Resort. Μία εκ των ομιλητριών είναι και η Δρ. Ελένη Παναγιωταρέα, η πρώτη γυναίκα εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Παγκόσμια Τράπεζα, η οποία θα αναλυσει το γιατί οι γυναίκες εξακολουθούν να υποεκπροσωπούνται σε θέσεις ευθύνης. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του συνεδρίου εδώ.

Οι τομείς ευθύνης της Ελένης Παναγιωταρέα, στην ομάδα των χωρών που συμμετέχει η Ελλάδα, αφορούν το επιχειρηματικό περιβάλλον, την κλιματική αλλαγή, την ψηφιοποίηση, και τις χώρες της Λατινικής Αμερικής.Έχει εργαστεί ως senior economist στο χρηματοπιστωτικό τομέα, με αντικείμενο τις μακροοικονομικές επιδόσεις της χώρας και τα προγράμματα προσαρμογής, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, και το πλαίσιο διαχείρισης των κόκκινων δανείων.

Είναι η συγγραφέας του «Greece in the Euro: Economic Delinquency or System Failure» (ECPR Press), ενώ μελέτες της έχουν δημοσιευτεί σε σειρά συλλογικών τόμων, συμπεριλαμβανομένου του «Economic Crisis and Structural Reforms in Southern Europe: Policy Lessons». Έχει συμμετάσχει ως εμπειρογνώμονας/εθνικός εισηγητής, στο πλαίσιο του ΕΛΙΑΜΕΠ, σε διεθνή προγράμματα παραγωγής πολιτικής, όπως το Mercator European Dialogue, New Pact for Europe, και Chatham House Europe Programme, ενώ αναλύσεις της έχουν δημοσιευτεί, μεταξύ άλλων, στο Council on Foreign Relations και SP Global Market Intelligence.

Έχει παρουσιάσει την ερευνητική της δουλειά για τις χρηματοοικονομικές κρίσεις, τις κρίσεις χρέους, και το τραπεζικό σύστημα σε έγκριτα πανεπιστήμια και οργανισμούς, ενδεικτικά στα London School of Economics Hellenic Observatory, University of Oxford European Studies Centre, German Marshall Fund of the United States Europe Programme, Villa Mondragone International Economic Seminar.

Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού (Μ.Phil) και διδακτορικού (D.Phil) του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, στον τομέα της Πολιτικής Οικονομίας, και Υπότροφος του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below