Το 3ο Marie Claire Power Trip, διεξήχθη για τρίτη χρονιά, την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου, στο Cape Sounio, Grecotel Exclusive Resort. Η Mαρία Συρεγγέλα, Υφυπουργός Εργασίας, η Aλεξία Μπακογιάννη, CEO ΑIA Relate και η Nadine Fau, International Director του Veuve Clicquot, οραματίστηκαν το μέλλον της εργασίας: «Όταν οι γυναίκες θα διοικούν και θα υποστηρίζουν άλλες γυναίκες». Συντόνισε η Νεφέλη Λυγερού, Δημοσιογράφος στο Πρώτο Θέμα.

«Η εναρμόνιση επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής πρέπει να γίνει πράξη, χρειαζόμαστε δομές» είπε η Μαρία Συρεγγέλα και ανέφερε το πρόγραμμα «Νταντάδες της γειτονιάς», που θα λειτουργήσει από τον Φεβρουάριο, συμπληρωματικά με τους παιδικούς σταθμούς. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην άδεια πατρότητας, που προβλέπει ο νέος εργασιακός νόμος, τονίζοντας πως «πλέον δεν πρέπει να θεωρείται ότι οι γυναίκες είναι μόνο υπεύθυνες για την ανατροφή των παιδιών και οι άντρες έχουν υποχρέωση και δικαίωμα να συμμετέχουν. Προσπαθούμε να φτιάξουμε ένα πλέγμα πολιτικών που βελτιώνουν αυτές τις συνθήκες. Υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, το οποίο και οι εταιρείες γνωρίζουν ότι πρέπει να το εφαρμόσουν».

«Σημαντικό είναι», συνέχισε, «και οι εργαζόμενοι/ες να γνωρίζουν τα δικαιώματά τους και να μπορούν να καταγγέλλουν ό,τι δεν εφαρμόζεται. Προχωράμε με δύσκολες συνθήκες, αλλά γίνονται συνεχώς νέα βήματα».

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below