Έγινε γνωστή στο πανελλήνιο μέσα από την αγαπημένη της συνήθεια. Ένα σπορ, που χρειάζεται ένα βασικό χαρακτηριστικό για να το πετύχεις. Δύναμη σωματική, αλλά και ψυχική.

Ο λόγος για την Αναστασία Γερολυμάτου, μια windsurfer που δαμάζει τα κύματα και παρά τα 81 της χρόνια, καταφέρνει να διατηρεί αμείωτη την ενέργεια, το πάθος, τη θέληση και την αισιοδοξία της, αποδεικνύοντας πως τίποτα σε αυτή τη ζωή δεν είναι ακατόρθωτο.

Γεννημένη το 1938 στην Κεφαλονιά, παιδί πολύτεκνης οικογένειας, αναγκάστηκε να φύγει πολύ νωρίς από το πατρικό της, για να δουλέψει σε ένα σπίτι ευκατάστατης οικογένειας στην Αθήνα για πέντε ολόκληρα χρόνια.

Στο βιογραφικό της μετρά εμπειρίες πολλές. Άλλες περισσότερο κι άλλες λιγότερο ευχάριστες. Δύσκολα παιδικά χρόνια και δύο γάμους. Όλες τους όμως έχουν το δικό τους ξεχωριστό νόημα, αφού έμελλαν να παίξουν σπουδαίο και καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της ζωής της και να γίνουν πηγή έμπνευσης και ανεξάντλητης δύναμης. Για εκείνη, για τις φίλες αλλά και για κάθε γυναίκα που πρέπει να παίρνει αποφάσεις, να μην φοβάται, να πιστεύει στον εαυτό της και να προχωρά μπροστά. Ζει μεταξύ Ελβετίας κι Ελλάδας, αλλά απολαμβάνει όσο τίποτα τους ανέμους της Κεφαλονιάς, πάνω στη σανίδα της.

Η Αναστασία Γερολυμάτου, με τη ζωηρή φωνή, τον πράο χαρακτήρα και τη μεγάλη «αποθήκη αγάπης», έρχεται στο Power Trip του Marie Claire στις 2  Οκτωβρίου κι αποκαλύπτει όλα όσα αποτελούν για εκείνη πηγή έμπνευσης και δύναμης, ενώ παράλληλα στόχο έχει να αναδείξει τους τρόπους με τους οποίους οι γυναίκες μπορούν σήμερα να ενδυναμώσουν η μια την άλλη.

Andreas Simopoulos

Η δύναμη δεν έχει για εκείνη ηλικία.