Μαθήματα ζωής παραδίδει η Κατερίνα Βρανά μέσα από την στάση που κράτησε στο σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε. Ένα σηπτικό σοκ που έπαθε το 2017, κατά τη διάρκεια περιοδείας της στη Μαλαισία, κόντεψε να της στοιχίσει τη ζωή. Τέσσερις εγχειρίσεις και πέντε μήνες νοσηλεία είχαν σαν αποτέλεσμα όλοι οι μύες της ν’ ατροφήσουν. Η Ελληνίδα stand up comedian όμως κατάφερε με το χιούμορ να νικήσει ακόμα και την παράλυσή της και συνεχίζει να κάνει εκατομμύρια ανθρώπους να γελούν – όπως ακριβώς έκανε και πριν.

Πριν η κατάσταση της υγείας της την αναγκάσει -για πρακτικούς λόγους- να επιστρέψει μόνιμα στην Ελλάδα, ζούσε και εργαζόταν στο εξωτερικό από το 2000. Έχοντας ως βάση το Λονδίνο, έχει ζήσει στην Ινδία και έχει κάνει παραστάσεις σε όλο τον κόσμο. Έκανε σπουδές υποκριτικής αλλά την κέρδισε ο κωμικός αυτοσχεδιασμός, a.k.a. stand up comedy. Το “Feta with the Queen” ήταν το πρώτο της σόλο σόου και απέσπασε τόσο καλές κριτικές που το CNN την κατέταξε στην λίστα “Γυναίκες κωμικοί που πρέπει να δείτε”. Η παράσταση ήταν sold out σε 3 χώρες ενώ παιζόταν σε δύο γλώσσες.

Στο βιογραφικό της έχει θεατρικές παραγωγές στο Λονδίνο, φεστιβάλ στο Εδιμβούργο, συμμετοχή σε ταινίες μικρού μήκους ενώ έχει συνεργαστεί με τα βρετανικά κανάλια BBC και Channel 4.

Από τις πιο σημαντικές παραστάσεις της ζωής της ήταν φυσικά αυτές που έκανε την περασμένη χρονιά, ανάμεσα σε φυσικοθεραπείες για την αποκατάσταση της υγείας της, με τίτλο “Σχεδόν πέθανα”. Το 40χρονο κορίτσι, που δεν σταματά ποτέ να γελά και να παίζει, έκανε έναν απολογισμό σε όλα όσα της συνέβησαν σκορπίζοντας απίστευτη αισιοδοξία και αγάπη για τη ζωή. Κάτι που εκπέμπει συνεχώς, σε κάθε έκφανση της καθημερινότητάς της παρόλο που συνεχίζει να έχει προβλήματα στην κίνηση, την όραση και την ομιλία της.

Αυτό θα κάνει και στο πιο inspo γυναικείο event της χρονιάς: The Power Trip. Στις 2 Οκτωβρίου, μαζί με άλλες επιδραστικές και ασυμβίβαστες γυναίκες της χώρας μας, θα μοιραστεί όλα της τα μυστικά, ώστε κάθε γυναίκα να μπορέσει να ανακαλύψει την απεριόριστη δύναμη που κρύβει μέσα της και έτσι, να αλλάξει την ποιότητα της ζωής της. Στο παρακάτω βίντεο, απαντά σε λίγες μόνο ερωτήσεις και είναι απολαυστική.

Δημοσιογραφική επιμέλεια βίντεο: Εβίτα Τσιλοχρήστου
Επιμέλεια κειμένου: Άρτεμις Θύμιου

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below