Πριν μπει στη ζωή μας το Google, η μόνη μηχανή αναζήτησης που είχαμε ήταν οι μαμάδες μας. Οι μαμάδες έχουν την απάντηση σε κάθε μας ερώτηση μέσα στο σπίτι: που είναι το αγαπημένο μας tshirt, πόσο αλάτι πρέπει να βάλουμε στο φαγητό, πότε είναι το ραντεβού μας στο γιατρό. Έχουν αυτή την ξεχωριστή ικανότητα, από το πρώτο δευτερόλεπτο που φέρνουν στον κόσμο ένα μωρό, να ξέρουν. Γιατί σε ό,τι αφορά τα παιδιά τους, θέλουν πάντα το καλύτερο. Από τον άνθρωπο που θα έχουν δίπλα τους και το Πανεπιστήμιο που θα σπουδάσουν μέχρι το φαγητό που θα φάνε και το νερό που θα πιούν.

Η φράση “μαμά, νερό” έχει ακουστεί αμέτρητες φορές σε κάθε οικογένεια και ένα ποτήρι νερό πάντα έφτανε την κατάλληλη στιγμή. Οι μαμάδες ξέρουν πόσο σημαντικό είναι το νερό για την υγεία μας και τι προβλήματα δημιουργούνται στον οργανισμό μας από την έλλειψή του. Πρέπει να καταναλώνουμε συγκεκριμένες ποσότητες καθημερινά. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι, τα νήπια 1 έως 3 ετών πρέπει να πίνουν 4 με 5 ποτήρια, τα παιδιά 4 έως 8 ετών 6 ποτήρια και τα παιδιά 9 έως 13 ετών 7 με 8 ποτήρια. Όσο για τις μαμάδες, όσες θηλάζουν χρειάζονται τουλάχιστον 13 ποτήρια την ημέρα και οι έγκυες 10 ποτήρια.

Οι μαμάδες αναζητούν πάντα το καλύτερο για τα παιδιά τους.

Το δίλημμα των καταναλωτών σήμερα

Με τα προβλήματα που υπάρχουν με το πόσιμο νερό των πόλεων μέσα στον αστικό ιστό (χλωρίωση, νιτρικά, προβληματικό δίκτυο με θολό νερό και αλλά), οι καταναλωτές στρέφονται γενικώς προς τα φίλτρα και το εμφιαλωμένο. Συνεχίζουν παρόλα αυτά να αντιμετωπίζουν σοβαρά διλήμματα.

1. Τα μηχανικά φίλτρα δεν αποκλείουν την χημική μόλυνση σε Νιτρικά, τα οποία είναι σε μορφή ιόντων και δεν περιορίζονται από αυτά.

2. Τα επεξεργασμένα νερά (αντίστροφη ώσμωση) τα λεγόμενα purified/processed waters, αποκλείουν τους ηλεκτρολύτες από το νερό τους καθότι η ώσμωση, μαζί με τον περιορισμό των “βρώμικων” και ανεπιθύμητων στοιχείων, αποκλείει αναγκαστικά από την σύνθεση του νερού και τα θετικά του στοιχεία (ηλεκτρολύτες και μεταλλικά στοιχεία όπως το Ασβέστιο και το Μαγνήσιο).

3. Τα Φυσικά Μεταλλικά Νερά που ναι μεν έχουν ηλεκτρολύτες αλλά, επειδή δια νόμου δεν δύναται να επεξεργαστούν τεχνητά, τελικά εμπεριέχουν και σχετικά ποσοστά Νιτρικών.

Τα Νιτρικά (NO3) στο πόσιμο νερό είναι επιβλαβή για την υγεία

Τα Νιτρικά άλατα είναι ευεργετικά για τα φυτά, αλλά τοξικά για τον άνθρωπο. Η μαζική τους χρήση στην γεωργία, έχει ως αποτέλεσμα να υπεισέρχονται στον υδροφόρο ορίζοντα επιβαρύνοντας χημικά την σύνθεση των υπογείων υδάτων και πόρων. Η Ευρωπαϊκή Ένωση με ειδική Οδηγία της θεωρεί τα Νιτρικά ως τον κύριο παράγοντα μόλυνσης των υδάτων στην Ευρώπη και επιβάλει τον περιορισμό της χρήσης τους.

Στην έγκυρη βάση δεδομένων της PUBMED.ncbi.nlm.nih.gov, που αποτελεί τον επιστημονικό ισότοπο παγκοσμίως του ιατρικού κόσμου, υπάρχουν 345 δημοσιεύσεις που αποδεικνύουν ποσό επιβλαβή είναι τα Νιτρικά στην ανθρώπινη υγεία όταν εμπεριέχονται στο πόσιμο νερό. Το όριο για τους ενήλικες είναι 50mg/L για τα βρέφη και τις εγκυμονούσες υπάρχει Δημόσια Σύσταση να είναι maximum 10mg/L NO3.

Το AQUA Carpatica, με την μοναδική του ποιότητα, αποτελεί μια πραγματική λύση για τους καταναλωτές, ιδίως για αυτούς που προσέχουν την υγεία τους. Ανακαλύφτηκε το 2005 στα δάση των Καρπάθιων, αναλύθηκε η σύστασή του κατά την διάρκεια 5 ολοκλήρων ετών και άρχισε να εμφιαλώνεται το 2010.

Στη μικρή αυτή πορεία του στις αγορές έχει πετύχει διεθνή αναγνώριση και εξάγεται σε Ηνωμένες Πολιτείες, Μ. Βρετάνια, Ιαπωνία, Ντουμάνι, Ισπανία , Αυστραλία, Ουγγαρία, Κίνα κλπ. Η μοναδική και ιδανική ποιότητα και γεύση του, αναγνωρίστηκε όπου έχει ήδη παρουσιαστεί, με αποτέλεσμα στην διάρκεια αυτών των 10 ετών να έχει λάβει 48 Διεθνή Βραβεία και διακρίσεις!

Η επένδυση ωφελείται σε Έλληνα της Διασποράς τρίτης γενιάς, τον Ιωάννη Βάλβη, με καταγωγή εκ Σαντορίνης, που αποφάσισε να το προτείνει και στους Έλληνες καταναλωτές.  Το AQUA Carpatica είναι το μόνο νερό στον κόσμο με μηδέν Νιτρικά (ανθρακούχο) και σχεδόν μηδενικά Νιτρικά (φυσικό μεταλλικό) και αυτό σημαίνει ότι αποτελεί ιδανικό νερό για τα βρέφη, τα παιδάκια και τις εγκυμονούσες μητέρες. Aποτελεί ένα αγνό, πλούσιο σε φυσικά μεταλλικά στοιχεία, με ισορροπημένο pH νερό, για τους λάτρεις ενός υγιεινού τρόπου ζωής.

Το AQUA Carpatica είναι ένα “θαύμα της παρθένας φύσης” καθώς οι πηγές, τόσο του Φυσικού Μεταλλικού Νερού, όσο και του Φυσικώς Ανθρακούχου Φυσικού Μεταλλικού Νερού, πληρούν όλα τα κριτήρια ποιότητας ενός άξιου και ιδιαίτερα καλού φυσικού νερού. Ποιά είναι αυτά;

  • Έχουν ισορροπημένη περιεκτικότητα σε πλούσια μεταλλικά στοιχεία (φυσικοί ηλεκτρολύτες)
  • Έχουν υψηλό pH (7,94 – για το φυσικό μεταλλικό νερό)
  • Έχουν πολύ μικρή περιεκτικότητα σε Νάτριο
  • Τα νερά αναβλύζουν στην πηγή κατόπιν μιας μακρόχρονης υπόγειας γεωλογικής διαδρομής των υδάτων με φιλτράρισμα και εμπλουτισμό σε μεταλλικά στοιχεία (40 χρόνια υπόγειας διαδρομής για το ανθρακούχο και 20 χρονιά για το φυσικό μεταλλικό νερό, διαδρομές υπολογισμένες επιστημονικά από υδρογεωλόγους με την μέθοδο των ισοτόπων)
  • Είναι πλούσια σε διττανθρακικἀ άλατα
  • Το Ανθρακούχο έχει μηδέν Νιτρικά (0,6 mgr/L)
  • Εμφιαλώνονται στην πηγή (τα Καρπάθια Όρη), σε αυστηρά προστατευόμενες περιοχές, εκεί οπού απαγορεύεται η προσέλευση και κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below