Ο Samuel Rappylee Bateman, 46 ετών, ήταν ο αρχηγός ενός μικρού παρακλαδιού της φονταμενταλιστικής Εκκλησίας του Ιησού Χριστού των Αγίων των τελευταίων ημερών. Αφού συγκέντρωσε την προσοχή και το ενδιαφέρον μιας μικρής ομάδας ατόμων (περίπου 50) το 2019, χαρακτήριζε τον εαυτό του ως «προφήτη» και διακήρυττε πως ο σκοπός του ήταν να παντρευτεί την ίδια του την κόρη, σημειώνεται σε αναφορά της αστυνομίας της Αριζόνα των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με έκθεση του FBI οκτώ ανήλικα κορίτσια το έσκασαν από σπίτια που διέμεναν και κρύφτηκαν σε διαμέρισμα Airbnb στην Αριζόνα. Οι οχτώ ανήλικες και ένα επιπλέον κορίτσι είχαν απομακρυνθεί από σπίτια του Samuel Bateman και είχαν τοποθετηθεί σε ομαδικά σπίτια υπό την επιτήρηση του Τμήματος Ασφάλειας Παιδιών της Αριζόνα τον Σεπτέμβριο.

Ωστόσο, την περασμένη Κυριακή οι ανήλικες (από 11 έως 16 ετών) εξαφανίστηκαν από αυτά τα σπίτια και βρέθηκαν τέσσερις ημέρες αργότερα σε ένα Airbnb διαμέρισμα μαζί με μία 19χρονη ακόλουθο του Bateman, ονόματι Moretta Rose, η οποία πλέον κατηγορείται για απαγωγή. Μάλιστα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του KXLY.com ο Bateman παντρεύτηκε τη Moretta Rose όταν εκείνη ήταν ανήλικη. Μια 24χρονη γυναίκα συνελήφθη επίσης στο Κολοράντο Σίτι της Αριζόνα, για την υπόθεση των κοριτσιών. Εισήχθη στη φυλακή της κομητείας Μοχάβε ως ύποπτη για απαγωγή, παρεμπόδιση ποινικής έρευνας, αντίσταση κατά της σύλληψης και παραποίηση.

Polygaias
Ο Samuel Bateman.

Σε ένα συγκλονιστικό περιστατικό που αναφέρεται στην έκθεση, ο Bateman έδωσε οδηγίες σε τρεις άνδρες ακόλουθους να κάνουν σεξ με τις κόρες του, η μία από τις οποίες ήταν μόλις 12, ενώ ο ίδιος παρακολουθούσε. Για τα παραπάνω φέρεται να ισχυρίστηκε «Τα κορίτσια έχουν θυσιάσει την αρετή τους για τον Κύριο. Ο Θεός θα φτιάξει το σώμα τους. Ποτέ δεν είχα περισσότερη εμπιστοσύνη στο να κάνω το θέλημά του. Όλα γίνονται από αγάπη».

Ο Bateman έχει κατηγορηθεί ότι είχε προχωρήσει σε «τελετουργία γάμου» με περισσότερες από 20 γυναίκες, οι περισσότερες κάτω των 15 ετών. Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των θυμάτων ήταν και η ίδια του η κόρη. Φέρεται να είχε επιχειρήσει σεξουαλική συνεύρεση και με την ίδια του την κόρη, προσφέροντας στο θύμα του δύο σακούλες Doritos και 50 δολάρια, και λέγοντας ότι «αν τα συναισθήματά του ήταν σωστά, θα έκανε ό,τι κάνει ένα αγόρι για να μείνει έγκυος», ανέφερε το KXYLY.

Daughters

H ένορκη βεβαίωση του FBI, που κατατέθηκε την Παρασκευή, στην Ουάσινγκτον περιέχει κατηγορίες εναντίον του 46χρονου Samuel Rappylee Bateman για αιμομιξία, ομαδικές σεξουαλικές πράξεις με τη συμμετοχή ενηλίκων και παιδιών – κάποια από αυτά μόλις 9 ετών – και εμπορία παιδιών για σεξουαλική εκμετάλλευση. Αν και δεν έχει κατηγορηθεί για σεξουαλικη κακοποίηση από το FBI έχει λόγους να υποπτεύεται ότι αυτός και άλλοι, επί μήνες, μετέφεραν ανήλικες σε Αριζόνα, Γιούτα, Νεβάδα και Νεμπράσκα για να τις κακοποιήσουν σεξουαλικά. Ο Bateman κρατείται σε φυλακή της Αριζόνας από τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν οι αρχές βρήκαν τρία νεαρά κορίτσια, ηλικίας 11 έως 14 ετών, κλειδωμένα μέσα σε ένα ρυμουλκούμενο φορτηγό που οδηγούσε κοντά στο Flagstaff.

με πληροφορίες από protothema.gr

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below