Μια αλλόκοτη ιστορία μάς έρχεται από τις ΗΠΑ και συγκεκριμένα τη Νεμπράσκα: Αφού επιβεβαιώθηκε ο θάνατος μιας 74χρονης γυναίκας, της Constance Glantz, και μεταφέρθηκε στο γραφείο τελετών για να οργανωθεί η κηδεία της, διαπιστώθηκε ότι ανέπνεε ακόμα και της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Παρά την επείγουσα διακομιδή της στο νοσοκομείο, οι γιατροί δεν κατάφεραν να τη σώσουν και κατέληξε – αυτή τη φορά, πραγματικά.

Οι αστυνομικές αρχές που ανέλαβαν να διερευνήσουν το περιστατικό επιβεβαίωσαν ότι πρόκειται για μια «εξαιρετικά ασυνήθιστη υπόθεση». Όπως δήλωσε ο επικεφαλής Ben Houchin: «Κάνω αυτή τη δουλειά εδώ και 31 χρόνια και δεν μου έχει ξανατύχει τίποτα παρόμοιο στο παρελθόν».

«Κάνω αυτή τη δουλειά εδώ και 31 χρόνια και δεν μου έχει ξανατύχει τίποτα παρόμοιο στο παρελθόν».

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με την αναφορά της αστυνομίας, ο γιατρός που την παρακολουθούσε τις τελευταίες επτά μέρες «υπέγραψε πρόθυμα το πιστοποιητικό θανάτου της χωρίς να υποψιάζεται κάτι διαφορετικό». Ο Houchin διαπίστωσε, επίσης, ότι το γραφείο τελετών ακολούθησε πιστά το πρωτόκολλο και πως ήταν το προσωπικό του που παρατήρησε ότι η 74χρονη ανέπνεε ακόμα.

Μια παρόμοια ιστορία μάς έρχεται και από το Εκουαδόρ, όπου τον Ιούνιο του 2023 η 76χρονη Bella Montoya τοποθετήθηκε σε φέρετρο και μεταφέρθηκε σε γραφείο κηδειών, αφού επιβεβαιώθηκε από τους γιατρούς ο θάνατός της. Αλλά, όταν πέντε ώρες μετά, ανοίχτηκε το καπάκι για να της αλλάξουν ρούχα, διαπιστώθηκε ότι ήταν ακόμα ζωντανή. Και σε εκείνη την περίπτωση, όμως η γυναίκα πέθανε, λίγες μέρες μετά.

Όπως σχολίασε σχετικά ο Dr Stephen Hughes, λέκτορας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Anglia Ruskin: «Απαιτείται προσεκτική εξέταση ενός ασθενούς», ειδικά όταν έχουν χορηγηθεί φάρμακα που επιβραδύνουν συγκεκριμένες λειτουργίες του σώματος σε σημείο κάποιος να δίνει τη λανθασμένη εντύπωση ότι δεν βρίσκεται πια στη ζωή.

 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below