Μια μεγάλη έκπληξη περίμενε τους θεατές μιας επίδειξης μόδας στη Νέα Ζηλανδία και συγκεκριμένα στo Ουέλινγκτον: Ανάμεσα στα μοντέλα που παρέλασαν στα show των βραβείων World of Wearable Art ήταν και η πρωθυπουργός της χώρας, η οποία έκανε μια απροειδοποίητη εμφάνιση φορώντας δημιουργία του σχεδιαστή και εικαστικού Dylan Mulder.

Η Jacinda Ardern ανέβηκε στο catwalk με το λουκ «Digitally Grown», μια ειδική ανάθεση, εμπνευσμένη από τα βουνά της πατρίδας της και την ιδιαίτερη σχέση που έχουν οι κάτοικοί της με τη γη τους.

Όπως δήλωσε η 42χρονη πολιτικός μέσω του εκπροσώπου της, καθώς ήταν η πρώτη διοργάνωση World of Wearable Art που γινόταν από το 2019, όταν σταμάτησε λόγω πανδημίας, η πρωθυπουργός θέλησε να λάβει μέρος «σε ένα σημαντικό ορόσημο για την αναβίωση του τομέα των τεχνών».

Η εμφάνισή της, ωστόσο, δίχασε τα social media, με κάποιους να την επιβραβεύουν και άλλους να τη σχολιάζουν αρνητικά. Οι πολέμιοι έγραψαν, μεταξύ άλλων, ότι η συγκεκριμένη χειρονομία μοιάζει εκτός τόπου και χρόνου, σε μια περίοδο που το κόστος ζωής και το έγκλημα βρίσκονται σε άνοδο στη χώρα.

Σε κάθε περίπτωση δεν είναι η πρώτη πρωθυπουργός που συμμετέχει στη διοργάνωση, καθώς το δρόμο για την πασαρέλα των World of Wearable Art είχε ανοίξει μια προκάτοχός της, η Helen Clark.

Δείτε τη νέα εμφάνιση της Jacinda Ardern σε ρόλο μοντέλου:

Photo by Hagen Hopkins/Getty Images for World of WearableArt

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below