Η Πηγή Δεβετζή φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του OPEN “Super Κατερίνα” και σε μία εξομολόγηση καρδιάς, αναφέρθηκε στη βία που βίωσε στο παρελθόν από μεγάλο παράγοντα του αθλητισμού.

Η Ολυμπιονίκης σε μια εξομόλογηση καρδιάς, αποκάλυψε πως όταν ήταν σε νεαρή ηλικία και έκανε τα πρώτα της βήματα στον αθλητισμό, έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από έναν άνθρωπο που θεωρούσε σχεδόν οικογένειά της.

«Είμαι πολύ φορτισμένη. Τα τελευταία χρόνια το εξομολογήθηκα και θέλω να το μοιραστώ μαζί σας. Δεν έχω ξαναμιλήσει δημόσια γι’ αυτό, αλλά έχω βιώσει κακοποίηση από παράγοντα του αθλητισμού. Όταν είχα κατέβει στην Αθήνα, ήμουν ένα κορίτσι που το μόνο που ήθελα ήταν να ασχοληθώ με τον πρωταθλητισμό. Δεν είχα την πονηράδα να σκεφτώ ότι ένας άνθρωπος θα με πλησιάσει για να με εκμεταλλευτεί», είπε πριν αποκαλύψει τι της έχει συμβεί και συνέχισε περιγράφοντας την εμπειρία της.

«Γνώρισα αυτόν τον άνθρωπο τότε και μου έταξε λαγούς με πετραχήλια. Ήταν πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ήμουν ενήλικη, αλλά δεν είχα εμπειρίες. Ημουν ακόμα κορίτσι, δεν ήμουν γυναίκα. Μου έταξε μεγάλη ζωή, να με πάρει από το ΟΑΚΑ, να μου νοικιάσει σπίτι. Τον έβλεπα σαν πατέρα μου. Μια μέρα με είχε καλέσει στο γραφείο του να μιλήσουμε για τον αθλητισμό και κάποια στιγμή με στρίμωξε, πήγε να με ακουμπήσει, κατέβασε το παντελόνι του και με έριξε στον καναπέ. Ευτυχώς με βοήθησε ο Θεός και χτύπησε το τηλέφωνό του και προσπάθησα να ξεφύγω. Εκείνη τη στιγμή δεν ήξερα τι να κάνω, είχα παγώσει. Είναι όπως στον ύπνο σου που θέλεις να ουρλιάξεις, αλλά δεν βγαίνει φωνή. Σκέφτεσαι να φωνάξεις, να ρίξεις μια κλωτσιά, αλλά έχεις παγώσει. Δεν ήξερα τι να κάνω. Είχα μείνει στήλη άλατος.Το έχω βιώσει όλο αυτό σε άσχημο βαθμό και πού να το πω; Ήταν παντρεμένος με παιδιά και ο λόγος που δεν το είπα είναι ότι σεβάστηκα τα παιδιά του και τίποτα άλλο».

Η Πηγή Δεβετζή συνέχισε λέγοντας πως ακόμα και μετά το συγκεκριμένο περιστατικό, έβλεπε αυτόν τον άνθρωπο πολύ συχνά, χωρίς να μπορεί να κάνει κάτι. «Τον έβλεπα και ήθελα να τον πνίξω. Τον συναντούσα και έκανε ότι δεν συνέβαινε τίποτα. Δεν μπορούσα να το πω στους γονείς μου. Είπα ότι δεν με θέλουν οι προπονητές, για να γυρίσω πίσω».

Σε ερώτηση των συνομιλητών της για το ενδεχόμενο να έχει κάνει το ίδιο και σε άλλα κορίτσια, παραδέχτηκε πως δεν το έψαξε περισσότερο, ενώ κλείστηκε σε μοναστήρι για να καταφέρει να το ξεπεράσει. «Δεν έψαξα ποτέ. Έπαιρνα τα μετάλλια και δεν μπορούσα να τα χαρώ. Πολλά χρόνια λέω πρέπει να μιλήσω. Τελικά εξαφανίστηκα και πήγα σε μοναστήρι. Όχι για πολύ καιρό, βρήκα πνευματικούς και μίλησα. Έκανα προσευχή. Πριν από δύο χρόνια πήγα στα Ιεροσόλυμα, έπεσα πάνω στον Πανάγιο Τάφο, είπα συγχώρεσέ τον και βοήθησέ με να προχωρήσω».

Για τον λόγο που το αποκάλυψε τώρα, η ίδια στη διάρκεια της κουβέντας της είπε πως ήθελε να το βγάλει από μέσα της. «Θέλω να το μοιραστώ μαζί σας για να βοηθήσω και εγώ τις γυναίκες. Το λέω και είμαι πολύ φορτισμένη. Το έχω ξεπεράσει γι’ αυτό και μπορώ και μιλάω. Θέλω να προχωρήσω επειδή μου έχει κάνει πολύ κακό και θέλω να το βγάλω από μέσα μου». Για την πορεία της αργότερα στις σχέσεις είπε πως έγινε πολύ επιθετική, ειδικά με τους άνδρες. «Ίσως γι’ αυτό και δεν έκανα τις σωστότερες επιλογές και δεν προχώρησα».

Λίγο καιρό πριν η αθλήτρια είχε αποκαλύψει σε άλλη τηλεοπτική της συνέντευξη, την κακοποίηση που βίωσε και σε ερωτική της σχέση και τη βία που δέχτηκε από σύντροφό της.

«Έχω βιώσει και λεκτική βία πάρα πολύ έντονα κι έχω χτυπήσει και άντρα, όχι στον αθλητισμό, έναν πρώην σύντροφό μου. Πήγε να κάνει μια κίνηση και τον έχω χτυπήσει γιατί έπρεπε να προφυλάξω τον εαυτό μου. Αμύνθηκα πολύ. Πήγε να με χτυπήσει, με έπιασε από το λαιμό, με κόλλησε στη ντουλάπα. Έφυγα την ίδια μέρα και μετά με παρακαλούσε να γυρίσω. Αν κάποιος το κάνει μια φορά, θα το ξανακάνει. Ο άνθρωπος βελτιώνεται, αλλά δεν αλλάζει. Φυσικά και φοβήθηκα. Δεν έκανα καταγγελία. Έχω κάνει όμως καταγγελία για τηλεφωνική απειλή στην αστυνομία, μιλάμε για άλλο περιστατικό από τον ίδιο άνθρωπο». 

Οι αποκαλύψεις της Πηγής Δεβετζή ήρθαν στο φως μετά τις καταγγελίες που κατέθεσε η Σοφία Μπεκατώρου για τον βιασμό της από αθλητικό παράγοντα. Διαβάστε εδώ τι ακριβώς είχει πει στο Marie Claire.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below