Ο πόνος δεν απαλύνεται με το πέρασμα του χρόνου όταν έχεις χάσει ένα παιδί. Η Ελένη Κρεμαστιώτη, μητέρα της Ερατούς Μανωλακέλλη, το επιβεβαιώνει με μια νέα ανάρτηση που έκανε, πέντε χρόνια μετά τον θάνατό της. Ανέβασε μια φωτογραφία της κόρης της και έγραψε στη λεζάντα:

«Πέμπτη ήρθες, σε έφερα στη ζωή. Πέμπτη σε “έφυγε” o δολοφόνος σου. Πέντε χρόνια χωρίς εσένα. Λέξεις δεν υπάρχουν για να περιγράψουν τον πόνο μου. Ευγνώμων και τυχερή που ένας άγγελος σαν εσένα διάλεξε εμένα για μάνα του. Λείπεις πολύ, ρε “Μπουλ”! Μου λείπεις πολύ. Σε αγαπάω πολύ και τι λέμε πέντε χρόνια τώρα; Until we meet again, my angel».

Σε παλαιότερη συνέντευξή της στο Marie Claire, η Ελένη Κρεμαστιώτη είχε περιγράψει το βράδυ που ο σύζυγος της Ερατούς έγινε ο δολοφόνος της:

«H Ερατώ βρισκόταν στο σπίτι με έναν φίλο της. Ο εν διαστάσει σύζυγός της την παρακολουθούσε. Τον έβλεπα κι εγώ τα βράδια που έμενα στην κόρη μου. Τη συγκεκριμένη νύχτα χτύπησε το κουδούνι και η Ερατώ άνοιξε. Δεν είχε κάτι να κρύψει. Στο σπίτι ο Παναγιώτης βρέθηκε με την πρόφαση ότι πήραν κατά λάθος στη μετακόμιση το σέικερ που είχε για τον καφέ του και ότι το χρειαζόταν το επόμενο πρωί. Με τον φίλο της κόρης μου, που καθόταν στο σαλόνι, δεν μίλησε. Πήρε το σέικερ κι έφυγε. Ο φίλος της Ερατούς έμεινε για μισή ώρα ακόμη, αλλά όλο αυτό το διάστημα έβλεπαν απέξω τον Παναγιώτη να παρακολουθεί το σπίτι. Στη συνέχεια φαίνεται πως έφυγε κι ο Παναγιώτης. Για λίγο όμως… Όταν έμεινε μόνη, με την κόρη της να κοιμάται στο διπλανό δωμάτιο, πήρε τηλέφωνο τον κολλητό της, Γιώργο, που βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη. Ξαφνικά ακούστηκε η εξώπορτα δυνατά και μετά κάποιος χτυπούσε την πόρτα. Ο Γιώργος τη συμβούλεψε να μην ανοίξει, εκείνη φοβήθηκε πως θα ανησυχούσαν οι κάτοικοι της πολυκατοικίας και το μωρό. Τελικά δεν του άνοιξε, αλλά εκείνος παραβίασε την μπαλκονόπορτα και μπήκε μέσα στο σπίτι κρατώντας την καραμπίνα που είχε πάει να πάρει από το σπίτι του στα Λουτρά. Τη ρώτησε με ποιον μιλούσε και της ζήτησε να βάλει σε ανοιχτή ακρόαση τον κολλητό της φίλο. Η Ερατώ αναρωτήθηκε γιατί είχε το όπλο μαζί του και τότε εκείνος άρχισε να τη χτυπάει. Ο Γιώργος από την άλλη άκρη της γραμμής φώναξε ότι θα καλέσει την Αστυνομία και τον πατέρα της. “Αν κλείσεις το τηλέφωνο θα της τη φυτέψω” ήταν τα λόγια του δολοφόνου. Ο Γιώργος φοβήθηκε και δεν έκλεισε το τηλέφωνο. Εκείνος συνέχισε να τη χτυπάει, αλλά η Ερατώ δεν φώναζε γιατί κοιμόταν το μωρό. Ούτε εκείνος φώναζε, μέχρι που της ζήτησε να ξαπλώσει στο κρεβάτι. Στη συνέχεια ο Γιώργος άκουσε τον πυροβολισμό. Ζήτησε από τον Παναγιώτη να του πει πώς είναι η Ερατώ και να του τη δώσει να μιλήσει μαζί της, αλλά εκείνος με ένα “όλα καλά” το έκλεισε. Το ίδιο έκανε και στο επόμενο τηλεφώνημα του Γιώργου που αναζητούσε την Ερατώ, μέχρι που ο Παναγιώτης απενεργοποίησε το τηλέφωνο. Στη συνέχεια η Αστυνομία τον συνέλαβε στο σπίτι του.

«Εκείνος παραβίασε την μπαλκονόπορτα και μπήκε μέσα στο σπίτι κρατώντας την καραμπίνα που είχε πάει να πάρει από το σπίτι του στα Λουτρά».

»Έκτοτε αντίκρισα μια φορά τον δολοφόνο του παιδιού μου, στο δικαστήριο. Εκείνος είχε σκυμμένο το κεφάλι κι εγώ τον ρωτούσα “για ποιον λόγο;”. Του ζητούσα να με κοιτάξει. Φυσικά δεν το έκανε. Στο τέλος της απολογίας τον ρώτησε ο εισαγγελέας για ποιον λόγο προέβη σε αυτό το έγκλημα εφόσον η Ερατώ ήταν τυπική και δεν δημιουργούσε προβλήματα μετά τον χωρισμό τους. Εκείνος απάντησε με ένα “δεν ξέρω”. Εκεί φώναξα αγανακτισμένη: Για ένα “δεν ξέρω” δεν έχω το παιδί μου; Αυτό θα τον ρωτούσα και τώρα αν τον είχα μπροστά μου. Γιατί δεν είναι εδώ η Ερατώ; Γιατί η κόρη της δεν έχει τη μητέρα της; Γιατί ο πατέρας της δεν έχει την κόρη του; Γιατί ο αδερφός της την αδερφή του; Για ποιον λόγο;».

Δείτε τη νέα ανάρτηση της Ελένης Κρεμαστιώτη:

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below