Μια τεράστια τραγωδία εκτυλίσσεται στην Τουρκία και τη Συρία μετά το φονικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ της Δευτέρας και τους δεκάδες μετασεισμούς που μετρούν, μέχρι στιγμής, πάνω από 4.980 νεκρούς, 3.381 στην Τουρκία, σύμφωνα με την υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών AFAD, και ακόμα 1.602 και πλέον στη Συρία. Και ο αριθμός των θυμάτων διαρκώς ανεβαίνει, ενώ οι διασώστες καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες ανεύρεσης επιζώντων στην παγωνιά και το χιόνι.

Οι φωτορεπόρτερ βρίσκονται εκεί, καταγράφοντας λεπτό προς λεπτό σκηνές καταστροφής αλλά και αυτοθυσίας, με επαγγελματίες και εθελοντές να αγωνίζονται νυχθημερόν στα ερείπια, συχνά με γυμνά χέρια.

Δείτε μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές φωτογραφίες:

Hatay, Τουρκία: Μια παρηγοριά στην αλληλεγγύη. Γυναίκες παρακολουθούν τα συνεργεία διάσωσης να αναζητούν επιζώντες στα ερείπια, σκεπασμένες με κουβέρτες για να προστατευτούν από την κακοκαιρία που πλήττει την περιοχή. Photo by Ercin Erturk/Anadolu Agency via Getty. Images
Hatay, Τουρκία: Μια αεροφωτογραφία ισοπεδωμένων κτιρίων αποτυπώνει το μέγεθος της καταστροφής. Ενώ ο αριθμός των νεκρών ανεβαίνει διαρκώς, η Τουρκία κήρυξε επταήμερο πένθος. Photo by Ercin Erturk/Anadolu Agency via Getty Images.
Hatay, Τουρκία: Διασώστρια συντονίζει τον αγώνα να ανασυρθούν η λίγων μόλις μηνών Ayse Vera και η μητέρα της, Hulya Yilmaz, από τα ερείπια. Εντυπωσιακός ο αριθμός των γυναικών που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις διάσωσης, παρά τη μυϊκή δύναμη που απαιτούν σε πολλές περιπτώσεις. Photo by AytugCan Sencar/Anadolu Agency via Getty Images.
Hatay, Τουρκία: Ένα βρέφος, η Ayse Vera, διασώζεται μαζί με τη μητέρα του (η οποία δεν φαίνεται στη φωτογραφία), μετά από 29 ώρες κάτω από τα συντρίμμια κτιρίου που κατέρρευσε. Photo by AytugCan Sencar/Anadolu Agency via Getty Images.
Malatya, Τουρκία: Το χιόνι δεν κάνει διακρίσεις στις σεισμόπληκτες περιοχές. Αεροφωτογραφία ισοπεδωμένων κτιρίων και ομάδων διασώσεων που ξεχωρίζουν με τις ζωηρόχρωμες στολές τους μέσα στο λευκό. Photo by Hakan Burak Altunoz/Anadolu Agency via Getty Images.
Kahramanmaras, Τουρκία: Η 24χρονη Rumeysa Yalcinkaya διασώζεται μετά από 27 ώρες κάτω από τα ερείπια. Photo by Emin Sansar/Anadolu Agency via Getty Images.
Hatay, Τουρκία: Μια τεράστια στήλη καπνού σε αεροφωτογραφία με κοντέινερ που μετά το σεισμό ανατράπηκαν και πήραν φωτιά στο λιμάνι Iskenderun. Photo by Murat Åengül/Anadolu Agency via Getty Images.
Kahramanmaras, Τουρκία: Ένα 14χρονο αγόρι εντοπίζεται, μετά από σχεδόν 24 ώρες αναζήτησης, στα ερείπια κτιρίου που κατέρρευσε ολοσχερώς, όπως και εκατοντάδες άλλα στην περιοχή. Photo by Evrim Aydin/Anadolu Agency via Getty Images.

Diyarbakir, Τουρκία: Η χαρακτηριστική εικόνα ενός κτιρίου που κατέρρευσε σαν πύργος από τραπουλόχαρτα. Από το εσωτερικό του ανασύρθηκε ζωντανή μια γυναίκα, μετά από 21 ώρες αναζήτησης. Photo by Aydin Arik/Anadolu Agency via Getty Images.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below