Μια από τις πολυσυζητημένες και επιτυχημένες, καλλιτεχνικά και εμπορικά παραστάσεις της χρονιάς , ο «Ρινόκερος» του Ιονέσκο σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, κατεβάζει αυλαία, τουλάχιστον προσωρινά, μετά την ανακοίνωση του πρωταγωνιστή, Άρη Σερβετάλη, ότι αποχωρεί καθώς δεν δέχεται να παίζει μόνο για εμβολιασμένους.

Φυσικά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν πάρει φωτιά τις τελευταίες ώρες, με ένα πλήθος αναρτήσεων που άλλες επικρίνουν και άλλες επικροτούν την απόφαση του ηθοποιού. Μια από τις πιο χαρακτηριστικές ήταν εκείνες της Φαίης Κοκκινοπούλου. Όπως έγραψε η ηθοποιός:

«Δεν μπορώ να μην το σχολιάσω και ας μου γίνουν ριπόρτ και ας κατεβάσουν το προφίλ μου. Αξίζει.

»Ο Σερβετάλης (ο μόνος ανεμβολίαστος ανάμεσα σε 20 ανθρώπους που εργάζονται στην παράσταση “Ρινόκερος”) αποφάσισε να μην συνεχίσει τις παραστάσεις στο θέατρο Κιβωτός, γιατί δεν θέλει να παίζει μόνο σε εμβολιασμένους.

»Η παραγωγή, προς τιμήν της και χίλια μπράβο, του πρότεινε να συνεχίσει τις παραστάσεις μέχρι αρχές Ιανουαρίου και στη συνέχεια η παράσταση να κατέβει, δεμευόμενη (η παραγωγή) ότι θα πληρώσει τους ηθοποιούς κανονικά μέχρι τη λήξη της θεατρικής σαιζόν!

»Ο καλοπληρωμένος συνάδερφος αρνήθηκε και πάλι.

»Ηθοποιοί (μεταξύ των οποίων και φίλοι μου)-τεχνικοί- ταξιθέτριες, καθαριστές, ταμίας, θα μείνουν όλοι άνεργοι.

»Δεν έχουμε ελπίδα. Φάτε».

«Αναμένουμε δήλωσή του που να λέει ότι δεν ξαναπάει στο Άγιο Όρος γιατί δε δέχεται το διαχωρισμό των ανθρώπων σε άντρες και γυναίκες»

Η Χρύσα Κατσαρίνη έγραψε με τη σειρά της στο Twitter: «Ξέρεις, Άρη, ποιοι δεν θα δουν σίγουρα την παράσταση; Οι 105 που πέθαναν σήμερα. Και ξέρεις ποιοι δεν θα κάνουν Χριστούγεννα; Οι άλλοι 20 συνεργάτες σου που δεν έχουν τον τραπεζικό λογαριασμό σου και εσύ τους άφησες άνεργους».

Ο Σπύρος Μπιμπίλας, μιλώντας στις τηλεοπτικές κάμερες, σχολίασε σχετικά: «Το έμαθα και έχω σοκαριστεί. Δεν το περίμενα. Δεν περίμενα πως κάποιος ηθοποιός θα σταματήσει μια παράσταση αγνοώντας ότι δουλεύουν και άλλοι άνθρωποι εκεί. Δε μπορώ να συμφωνήσω. Μιλάω σαν Σπύρος Μπιμπίλας και όχι σαν πρόεδρος των ηθοποιών. Δε μπορώ να καταλάβω πως ένας άνθρωπος που λέει πως είναι τόσο μέσα στην πίστη δε σκέφτεται πως οι άλλοι άνθρωποι θα μείνουν χωρίς δουλειά».

Ο ηθοποιός Χάρης Τζωρτζάκης, με τη σειρά του, έγραψε στο Twitter: «Αναμένουμε δήλωσή του που να λέει ότι δεν ξαναπάει στο Άγιο Όρος γιατί δε δέχεται το διαχωρισμό των ανθρώπων σε άντρες και γυναίκες».

Μια διαφορετική άποψη παρουσίασε ο Λάκης Λαζόπουλος, υποστηρίζοντας στην τηλεόραση: «Ξέρουμε όλοι ότι ο Άρης Σερβετάλης κάνει επιτυχία, το λέω γιατί είναι πολύ σημαντικό στην επιλογή του αυτή. Έχω κάνει τη δήλωση αυτή πολύ νωρίτερα, ότι πραγματικά δεν μπορώ να παίζω για θεατές που είναι μόνο εμβολιασμένοι. Όταν [οι ανεμβολίαστοι] ανεβαίνουν στα λεωφορεία, όταν μπαίνουν στην εκκλησία, στο κρεοπωλείο, γιατί είναι πρόβλημα να μπουν στο θέατρο;».

«Όταν [οι ανεμβολίαστοι] ανεβαίνουν στα λεωφορεία, όταν μπαίνουν στην εκκλησία, στο κρεοπωλείο, γιατί είναι πρόβλημα να μπουν στο θέατρο;»

Δείτε παρακάτω μερικές από τις αντιδράσεις στα social media:

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below