Υπάρχουν συνήθειες που έχουμε στη σχέση μας που θεωρούμε απόλυτα φυσιολογικές αλλά στην πραγματικότητα είναι τοξικές.

Οι περισσότερες από αυτές προκύπτουν από τον κινηματογράφο, τα βιβλία και την τηλεόραση που παρουσιάζουν την αγάπη ως “όλα ή τίποτα”. Οι ονειρικές σχέσεις δεν απεικονίζονται ποτές ως σταθερές ή ικανοποιητικές, απεικονίζονται ως δραματικές, ασταθής και υπερβολικά συναισθηματικές.

Στις περισσότερες ταινίες, τα ιδανικά ζευγάρια περνούν από καυγάδες, σκηνές ζήλειας και ακόμα και απιστία. Χωρίζουν και τα ξαναβρίσκουν καθώς ένας από αυτούς στο τέλος έχει μια επιφοίτηση και κάνει προσπάθεια επανασύνδεσης.

Αυτό δημιουργεί τοξικές προσδοκίες για την αγάπη και τις σχέσεις και σε αφήνει να πιστεύεις ότι αυτές οι συμπεριφορές είναι φυσιολογικές. Δεν είναι. Ούτε φυσιολογικές ούτε είναι υγιεινές.

Η αληθινή, δυνατή αγάπη δεν έχει να κάνει με την παρόρμηση και τις εντυπωσιακές χειρονομίες. Έχει να κάνει με το να μοιράζεσαι τη ζωή σου με κάποιον που σε λατρεύει και σε σε σέβεται για αυτό που είσαι. Έχει να κάνει με αμοιβαία προσπάθεια, αποδοχή και κατανόηση.

Φυσικά και υπάρχουν δυσκολίες αλλά αντιμετωπίζονται με σχετική ηρεμία και σιγουριά. Δεν εμπλέκονται δράματα. Στην πραγματικότητα το δράμα πρέπει να είναι η ένδειξη ότι κάτι πάει λάθος και όχι λόγος για να νιώθεις περήφανη.

  • Τσέκαρε 6 από αυτές τις τοξικές συνήθεις που λανθασμένα θεωρούμε φυσιολογικές:
  • Η ιδέα ότι οι έντονοι καυγάδες φανερώνουν πάθος.
  • Το να καταπιέζεις αυτό που νιώθεις.
  • Το να περιμένεις από τον σύντροφό σου να φτιάξει τα συναισθηματικά σου θέματα.
  • Το να γίνεσαι πράκτορας του FBI ψάχνοντας τα πάντα για τον αγαπημένο σου: τηλέφωνο, email και social media.
  • Το να κάνεις αστεία που τον κάνουν να νιώθει άβολα ή τον ρίχνουν.
  • Η παθητικά επιθετική συμπεριφορά.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below