Σίγουρα έχετε ακούσει και εσείς το ρητό που λέει πως αν επιστρέφεις σε πρώην είναι σαν να ξαναδοκιμάζεις ξαναζεσταμένο φαγητό. Η γεύση γνώριμη, ίσως καλή σε έναν βαθμό, αλλά σίγουρα όχι τόσο συναρπαστική και έντονη όσο ένα φρεσκομαγειρεμένο φαγητό.

Το ίδιο συμβαίνει και με τις σχέσεις: Αν επιστρέψετε σε μία που έχει λήξει θα γνωρίζετε τα πατήματά σας, δεν θα έχετε τίποτα να ανακαλύψετε και πιθανότατα να πρέπει να αντιμετωπίσετε παλιές, επώδυνες συμπεριφορές που σας πλήγωσαν.

Τι γίνεται όμως, όταν πρέπει να συνυπάρξουμε με έναν πρώην σύντροφο σε εργασιακό περιβάλλον; Εκεί όπου συναισθηματισμοί δεν χωρούν; Και τι συμβαίνει αν τρέφουμε ακόμη συναισθήματα για αυτό το άτομο, αλλά δεν έχουμε την επιλογή να αρνηθούμε την προσφορά για εργασία;

Σε αυτόν ακριβώς τον προβληματισμό απαντά η Sophia Benoit, relationship editor του Bustle.com, η οποία τονίζει πως σε αυτή την περίπτωση ένα είναι «γιατρικό»: ο χρόνος!

«Αυτή η κατάσταση μοιάζει λίγο με τον εφιάλτη του χωρισμού. Το να βλέπεις καθημερινά τον πρώην ή την πρώην δεν είναι εύκολο και κάθε δυσάρεστο συναίσθημα που σας δημιουργείται είναι απολύτως λογικό και αποδεκτό. Ένας χωρισμός δεν είναι διαγωνισμός για το ποιος τον ξεπερνά πιο γρήγορα. Ούτε φυσικά πρέπει να δείχνετε απελπισμένοι ή στεναχωρημένοι για να φανείτε υπεράνω.

Όμως αυτό που μπορώ να σας εγγυηθώ είναι πως τα κλισέ που ακούτε για τον “χρόνο γιατρό” είναι όλα αλήθεια. Δεν είμαστε φτιαγμένοι με διακόπτες ώστε μαγικά να κλείνουμε εκείνον με τα δυσάρεστα συναισθήματα ή με τα ερωτικά συναισθήματα για κάποιον άλλο.

Προφανώς, το να δουλεύετε με τον πρώην σας, τη στιγμή που δεν έχετε ξεπεράσει τη σχέση σας, δεν είναι ευχάριστο, αλλά σας εγγυώμαι ότι αυτή η νευρικότητα και η άβολη κατάσταση δεν κρατά για πάντα. Ένα άλλο είδος άνεσης θα αναδυθεί σιγά σιγά, μέσα από άβολες σιωπές και προσπάθεια του ενός να αποφύγει τον άλλο.

Ο επαγγελματισμός εδώ παίζει πολύ μεγάλο ρόλο. Επικεντρωθείτε στη δουλειά και στις υποχρεώσεις όσο βρίσκεστε στον χώρο εργασίας σας και όταν αυτή τελειώσει, στον χρόνο που αφιερώνετε στον εαυτό σας, ασχοληθείτε με ό,τι σας αρέσει και σας κάνει να νιώθετε ευχάριστα.

Την ίδια στιγμή, αν νιώθετε πως η κατάσταση σάς ξεπερνά ζητήστε τη βοήθεια των φίλων σας ή ενός ειδικού. Το να γράφετε τις σκέψεις σας χαρτί μπορεί επίσης να σας βοηθήσει, όπως και το να ξεκινήσετε περπάτημα ή κάποια καινούρια δραστηριότητα.

Σε κάθε περίπτωση δώστε στον εαυτό σας χρόνο. Χρόνο να νιώσει άβολα, χρόνο να είναι θλιμμένος, χρόνο να συνειδητοποιήσει τον χωρισμό, χρόνο να καταλάβει αν και κατά πόσο μπορεί να συνυπάρξει με αυτόν τον άνθρωπο και λίγο αργότερα χρόνο να είναι ευγνώμων και ανοιχτός στο τι έρχεται μετά ».

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below