Οι απορίες για την ερωτική και συντροφική ζωή δεν τελειώνουν. Όσο δημιουργούνται σχέσεις και ζευγάρια, αυτές θα συνεχίζουν να υπάρχουν, ενώ οι απαντήσεις δεν θα είναι ποτέ ίδιες για όλους, αφού κάθε σχέση είναι διαφορετική. Γι’ αυτόν τον λόγο αρκετά περιοδικά και sites έχουν δημιουργήσει στήλες στις οποίες οι αναγνώστες τους στέλνουν ερωτήσεις γύρω από την ερωτική τους ζωή με τους ψυχολόγους, sex editors και ειδικούς να απαντούν. Μία τέτοια στήλη «τρέχει» και στο bustle.com, όπου μία αναγνώστρια έστειλε τον προβληματισμό της και η relationship editor Sophia Benoit, απάντησε.

Διαβάστε την ιστορία της:

«Λοιπόν από πού να ξεκινήσω; Ας πάμε πίσω. Έπιασα τον σύντροφό μου να παρακολουθεί πορνό στο μπάνιο, ακριβώς δίπλα στο δωμάτιό μας τη στιγμή που σχεδίαζα ένα ρομαντικό βράδυ για την επέτειό μας. Όταν τον ρώτησα μου απάντησε πως δεν είναι δουλειά μου το τι κάνει μόνος του. Βέβαια, το ζήτημα ξεκίνησε όταν τον έπιασα να κοιτάζει γυναίκες (κοινές γνωστές μας) στο Facebook και η συζήτηση ήταν περισσότερο για εκείνες. Μου εξήγησε πως τις βρίσκει ελκυστικές και ότι εγώ έφταιγα επειδή τους τις σύστησα. Από εκεί και έπειτα κάθε φορά που προσπαθούσα να τον προσεγγίσω για να κάνουμε σεξ είτε αρνιόταν είτε περίμενε να βγω από το δωμάτιο για να δει πορνό. Τέλος, όταν πια απαύδησα και φώναξα πως αυτό που κάνει δεν είναι υγιές, καθώς παρακολουθεί πάρα πολλές ώρες πορνό και δεν κάνει σεξ μαζί μου, απάντησε πως έχει εθιστεί. Έχουμε να κάνουμε σεξ εδώ και τρία χρόνια. Περνάω καλά και με τον δονητή μου, αλλά αυτό δεν μπορεί να είναι υγιές, σωστά; Τι να κάνω;».

Η απάντηση από την editor:

Συχνά λαμβάνω mails και γράμματα με αυτό που οι άνθρωποι νομίζουν πως είναι το μεγαλύτερο πρόβλημά τους. Στην πραγματικότητα μου αποκαλύπτουν το βαθύτερο και αληθινό πρόβλημα ή προβλήματα της σχέσης τους. Αυτή τη στιγμή ίσως πιστεύεις πως το μεγαλύτερο πρόβλημά σου είναι η έλλειψη σεξ ή αυτό χρησιμοποιείς για να μην αντιμετωπίσεις την πραγματικότητα.

Θα ασχοληθώ με το πορνό και την έλλειψη σεξ, αλλά πρώτα θέλω να εστιάσω στο μεγάλο πρόβλημα, το οποίο δεν είναι άλλο από το ότι ο σύντροφός σου δεν σε σέβεται και οι δυο σας δεν επικοινωνείτε καθόλου σωστά.

Λυπάμαι που σου το λέω, αλλά δεν ξέρω τι μέλλον θα έχει αυτή η σχέση. Πρέπει να γίνουν τεράστιες αλλαγές για να καταφέρετε να συνυπάρξετε με υγιή τρόπο. Αλλαγές που θα θέλετε και θα είστε διατεθειμένοι να κάνετε και οι δύο.

Ξέρω, είναι δύσκολο να αφήσεις μια μακροχρόνια σχέση στην οποία έχεις επενδύσει, αλλά αν δεν κάνετε κάτι η σχέση θα γίνει βάσανο. Καταλαβαίνω πως πονάς και τώρα – για να γράφεις σε έναν άγνωστο άνθρωπο τι να κάνεις το αποδεικνύει.

Άρα λοιπόν είτε πρέπει να πάρετε τη δύσκολη απόφαση του χωρισμού είτε να συνεχίσετε την προσπάθεια υπό άλλες βάσεις. Το θέμα είναι πως η σχέση δεν θα διορθωθεί αν προσπαθεί μόνο ο ένας. Πρέπει και οι δύο να είστε αφοσιωμένοι και δοσμένοι σε αυτή. Με βάση αυτά που διάβασα αυτό φαντάζει απίθανο. Σας εγγυώμαι πως υπάρχει αγάπη, πάθος και σεξ στην άλλη πλευρά.

Σου προτείνω, λοιπόν, να αρχίσεις να κάνεις κινήσεις για να φύγεις από αυτή τη σχέση. Στη συνέχεια, δούλεψε τόσο σκληρά με τον εαυτό σου, ανακάλυψε τι σε κάνει ευτυχισμένη, τι θέλεις και τι όχι, έτσι ώστε ο επόμενος σύντροφός να ανταποκριθεί στα νέα σου πρότυπα. Μη βιαστείς, πάρε τον χρόνο σου και να θυμάσαι πως πέρα από την αγάπη και το σεξ, βασικός σε μία σχέση είναι ο σεβασμός.

Τώρα αν επιλέξεις να παραμείνεις στην κατάσταση που βιώνεις τώρα, πρέπει να ξέρεις πως θα αντιμετωπίσεις πολλά και σοβαρά προβλήματα. Από το ότι το να παρακολουθεί κάποιος πορνό (πράγμα απόλυτα υγιές για εμένα) μέχρι να σε αποκλείει από αυτό και να δηλώνει πως δεν είναι δική σου δουλειά. Είναι απολύτως δική σου και δική του δουλειά. Η σχέση σας δεν λειτουργεί σε σεξουαλικό επίπεδο και αυτό πρέπει να το αντιμετωπίσετε. Η παρακολούθηση πορνό σε μία ανοιχτή και υγιή σχέση «φουντώνει» το πάθος, δεν απομακρύνει το ζευγάρι. Το ότι δεν έχετε κάνει σεξ εδώ και τρία χρόνια είναι επίσης ένα πολύ μεγάλο και σοβαρό καμπανάκι, δηλαδή, τι κάνετε τόσο καιρό;

Το γεγονός πως σε κατηγόρησε για τις γυναίκες που του γνώρισες, τις οποίες παρακολουθούσε κάνει τα πράγματα χειρότερα.

Θα είμαι ειλικρινής. Δεν καταλαβαίνω τι αποκομίζετε από αυτή τη σχέση συναισθηματικά ή σεξουαλικά. Ίσως οι λόγοι που παραμένετε μαζί να είναι οικονομικοί. Είναι σημαντικό και αυτό σίγουρα, μα δεν μπορώ να κατανοήσω αν είστε ευτυχισμένοι σε αυτή τη σχέση. Ελπίζω πραγματικά να βρεις μια διέξοδο, διότι η ζωή μπορεί να είναι πολύ όμορφη και εσύ σίγουρα αξίζεις περισσότερα.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below