Μια νέα θεωρία σχετικά με τις σχέσεις έχει κερδίσει δημοτικότητα σε όλο το TikTok τις τελευταίες εβδομάδες.

Η ιδέα που ονομάστηκε «θεωρία του πορτοκαλιού» αφορά στην ικανότητα κατανόησης του συντρόφου σας και των συναισθημάτων του- βασίζεται στην τάση του να εκτελεί απλές εργασίες για εσάς – όπως το να ξεφλουδίσει ένα πορτοκάλι, είτε του ζητηθεί να τις κάνει είτε όχι.

Βίντεο έχουν εμφανιστεί στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης με ανθρώπους που παροτρύνουν τους συντρόφους τους να τους ξεφλουδίσουν πορτοκάλια ή, γενικότερα, να ζητούν βοήθεια σε κάτι που μπορούν εύκολα να κάνουν μόνοι τους.

@byisabelsanchez Its the “im busy right now” for me 🥺 he knows my love language is acts of service. #orangepeeltheory #orangepeel ♬ original sound – byisabelsanchez

Η πρόκληση καλεί τους συμμετέχοντες να ζητήσουν από τον σύντροφό τους να τους ξεφλουδίσει ένα πορτοκάλι. Αν το έτερον ήμισυ πει ναι, αυτό σημαίνει ότι είναι πρόθυμος να βοηθήσει σε μικρές εργασίες. Αν πει όχι, αυτό μπορεί να σηματοδοτεί ότι είναι λιγότερο πιθανό να είναι υποστηρικτικό σε όλη τη διάρκεια της σχέσης, υποδηλώνει η θεωρία.

Στο TikTok, το hashtag #orangepeeltheory έχει περισσότερες από 47 εκατομμύρια προβολές.

@mckenziesemaan All I see is red 🚩🙄 #orangepeeltheory #whyhedomelikethat ♬ original sound – McKenzie

Η θεωρία του πορτοκαλιού εστιάζει στην ιδέα ότι οι μικρές πράξεις παροχής υπηρεσιών δεν αφορούν μόνο την πράξη αυτή κάθε αυτή, αλλά και το τι αντιπροσωπεύει στη σχέση, λένε ψυχολόγοι και relationship expert.

Σηματοδοτούν τη φροντίδα, την αγάπη και τη δέσμευση. Μάλιστα, η επανάληψη της πράξης ενισχύει τη συνολική υγεία και ευτυχία της σχέσης. Αυτές οι χειρονομίες, συχνά απλές και φαινομενικά τετριμμένες, θεωρούνται καθοριστικές για την καλλιέργεια μιας αγαπημένης, υποστηρικτικής και υγιούς σχέσης.

Μάλιστα, πολλοί χρήστες της εφαρμογής έχουν καταλήξει να γιορτάζουν ή να αμφισβητούν τις σχέσεις τους βάσει αυτής της θεωρίας. Εσείς θα περνούσατε αυτό το τεστ αν το ταίρι σας σάς έβαζε στη δοκιμασία και πόσο σίγουρες είστε για το αν εκείνο θα ανταποκρινόταν στις προσδοκίες σας;

@screenshothq The orange peel trend is said to be a good indicator of a healthy and strong relationship so social media users have been are putting the theory to the test to see if their significant other makes the cut!🍊 #orangepeeltheory #theorangepeeltheory #couplestiktok #realtionshipgoals #relationships #relationshiptest #datingadvice ♬ bounce (i just wanna dance) – фрози & joyful

Άλλη μία «πρόκληση» που βάζει τις σχέσεις σε τροχιά ελέγχου είναι εκείνη της κέτσαπ, η οποία και πάλι, εξετάζει το κατά πόσο ο σύντροφός σας είναι πρόθυμος να προσφέρει έστω και λίγα στη σχέση. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below