Έχουν γίνει συζητήσεις επί συζητήσεων σχετικά με το αν τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα μεταδίδονται και κατά πόσο κατά το στοματικό σεξ και η τελική απάντηση είναι ένα μεγάλο ναι.

Πράγματι η ανταλλαγή σωματικών υγρών μπορεί να μεταδώσει το ΣΜΝ του οποίου μπορεί να είναι φορέας ο ένας εκ των δυο συντρόφων κατά τη διαδικασία του στοματικού σεξ αν δεν γίνεται χρήση προφυλακτικού.

Αυτό που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας κάθε φορά όταν κάνουμε σεξ οφείλει να είναι η ασφάλειά μας και η τήρηση των κανόνων υγιεινής επομένως οι τρόποι προφύλαξης από ασθένειες θα πρέπει να αποτελεί το πρώτο μας μέλημα.

Η πιο ασφαλής μέθοδος προφύλαξης τόσο από σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα όσο και από μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη είναι η χρήση του κανονικού προφυλακτικού.

Αν όμως δεν θέλει κάποιος να χρησιμοποιήσει ένα κανονικό συμβατικό προφυλακτικό συγκεκριμένα στο στοματικό σεξ, μπορεί να ερευνήσει την εναλλακτική λύση του Beffy, το οποίο είναι ένα στοματικό φράγμα που δεν επιτρέπει την ανταλλαγή σωματικών υγρών ανάμεσα στους δυο συντρόφους.

Στο σχεδιάγραμμα η αλήθεια είναι πως δείχνει πιο βολικό όταν μια γυναίκα δέχεται στοματικό σεξ από έναν άντρα και όχι το αντίθετο αφού πρόκειται ουσιαστικά για έναν λεπτό υμένα ο οποίος όπως υπόσχεται δε μειώνει την απόλαυση αλλά βοηθάει στην προφύλαξη.

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή αφορά αποκλειστικά στο στοματικό σεξ και όχι σε κάποιο άλλο είδος του στο οποίο θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί συμβατικό προφυλακτικό. Μπορείς να το δεις ΕΔΩ