Τι κάνεις όταν βρίσκεις την αδερφή ψυχή σου, αλλά δεν ταιριάζεις μαζί της στο ερωτικό κομμάτι; Αν σου έχει συμβεί ποτέ κάτι αντίστοιχο, τότε θα κατανοήσεις την ανησυχία αυτής της κοπέλας, η οποία ζήτησε τη συμβουλή της ειδικού όταν γνώρισε έναν υπέροχο άνθρωπο, με τον οποίο ταιριάζει σε όλους τους τομείς, αλλά όχι στο σεξ.

«Πρόσφατα ξεκίνησα μία σχέση με έναν υπέροχο άνθρωπο – είναι ο καλύτερος σύντροφος που είχα με μεγάλη διαφορά από τους προηγούμενους. Φαίνεται να έχουμε τις ίδιες αξίες, να μοιραζόμαστε τις ίδιες σκέψεις, γελάμε διαρκώς και νιώθω πολύ χαρούμενη που τον βρήκα. Λίγες μέρες πριν κάναμε έρωτα για πρώτη φορά και εδώ είναι που ξεκινά το περίεργο κομμάτι. Είναι η χειρότερη σεξουαλική εμπειρία που είχα.

Μοιάζει σαν να μην καταλαβαίνει κανένα από τα σημάδια που του δίνω. Δεν είναι καλός στο στοματικό, το οποίο είναι πολύ σημαντικό για εμένα και νιώθω πως η επιθυμία μου για περισσότερη τρυφερότητα είναι καταδικασμένη. Αν και βλέπω μέλλον ανάμεσά μας, ίσως είναι αδύνατον να είμαστε μαζί, λόγω της σεξουαλικής ασυμβατότητας. Υπάρχει τρόπος να βρεθούμε στην ίδια σελίδα ή η σχέση είναι ήδη αποτυχημένη, αφού σε αυτόν τον τομέα δεν συμβαδίζουμε;».

Σύμφωνα με μία έρευνα, υπάρχουν δύο είδη ανθρώπων όταν πρόκειται για τέτοιου είδους ζητήματα. Το πρώτο είδος είναι εκείνο που θεωρεί ότι το καλό σεξ εξ’ αρχής είναι σημάδι μιας σχέσης με προοπτικές και το δεύτερο είναι εκείνο που πιστεύει πως το σεξουαλικό κομμάτι στη σχέση είναι κάτι που χτίζεται μεταξύ των συντρόφων και άρα χρειάζεται χρόνο για να γίνει πολύ καλό. Εκείνοι που θεωρούσαν ότι η χημεία μεταξύ των εραστών κερδίζεται μέσω της επικοινωνίας και της εξάσκησης, ήταν και εκείνοι που είχαν καλύτερες σχέσεις και καλύτερη σεξουαλική ζωή.

Το ζήτημα είναι ένα: Το καλό σεξ δεν έχει να κάνει με το να βρεις αμέσως τι ανάβει τον σύντροφό σου. Το καλό σεξ έχει να κάνει με το πόσο ανοιχτό είναι το μυαλό σου σε εμπειρίες και στην επικοινωνία. Πόσο μπορείς να κατανοήσεις το feedback που σου δίνει ο άλλος και φυσικά το πόσο θέλεις να ικανοποιήσεις τις σεξουαλικές ανάγκες του συντρόφου σου, γράφει η relationship και sex editor, Jenna Birch.

Στη δική σου περίπτωση, φαίνεται ο σύντροφός σου να θέλει να εξελιχθεί μαζί σου σε αυτό το κομμάτι και να σε κάνει χαρούμενη, συνεχίζει και προτείνει στην κοπέλα μερικούς τρόπους με τους οποίους μπορεί να καθοδηγήσει τον φίλο της με ευγένεια εκεί που θέλει.

Τι να κάνεις στην κρεβατοκάμαρα

Οι περισσότεροι άνθρωποι (κυρίως οι γυναίκες, αφού έχουν μάθει να κρύβουν τις επιθυμίες τους στο σεξ) δεν είναι ξεκάθαροι με το τι θέλουν στο κρεβάτι, ακόμα κι αν μοιάζει να το γνωρίζουν και να το ζητούν. Μίλα για όσα σου αρέσουν και μην προσποιηθείς οργασμό. Χρησιμοποίησε τις λέξεις για να ανεβάσεις και τη δική σου λίμπιντο και να είσαι ειλικρινής όταν κάτι γίνεται σωστά.

Αν δεν τα καταφέρνει, προσπάθησε να μην φρικάρεις. Αντίθετα, χαλάρωσε, κλείσε τα μάτια σου και μετακίνησε εσύ τα χέρια του εκεί που θα ήθελες να είναι. Στη διάρκεια του στοματικού κάνε προτάσεις για την πίεση, την ταχύτητα την ένταση του αγγίγματος. Εφ’ όσον γνωρίζεις τι σου αρέσει και τι όχι, γίνει ακριβής. Για παράδειγμα πες, Μου αρέσει όταν κάνεις αργές κινήσεις και κρατάς την πίεση σταθερή. Αν παρεξηγείται με τις υποδείξεις σου, τότε το πρόβλημα ξεπερνά το κρεβάτι και καλό θα ήταν να το συζητήσετε μιαν άλλη ώρα.

Τι να κάνεις εκτός κρεβατοκάμαρας

Είναι σημαντικό τα ζευγάρια να συζητούν για την ερωτική τους ζωή και εκτός δωματίου. Όλοι λειτουργούν καλύτερα όταν παίρνουν ένα feedback, αλλά η διάρκεια του σεξ μπορεί να είναι ευαίσθητη στιγμή για να δώσεις το δικό σου ειλικρινές σχόλιο.
Όταν νιώσεις πως η στιγμή είναι κατάλληλη ξεκίνα τη συζήτηση. Ζήτα αυτό που θες ευγενικά, χωρίς να πιέζεις ή να μειώνεις τον άλλο. Αν θα ήθελες περισσότερα προκαταρκτικά πες το, αν σου αρέσει το στοματικό επίσης ζήτησέ το. Μην ξεχάσεις μόνο να ακούσεις και την άλλη πλευρά και να ρωτήσεις τι θα ήθελε να γίνεται διαφορετικά.

Προσπάθησε να αποβάλλεις το άγχος για το πόσο καλό ή όχι είναι το σεξ. Είναι πολύ νωρίς ακόμα και αυτό είναι φυσιολογικό. Η εξάσκηση θα σας κάνει καλύτερους.

 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below