Τα ραντεβού, τα one night stands και τα περιστασιακά φλερτ είναι ένα πράγμα και οι μακροχρόνιες, σχέσεις αφοσίωσης ένα άλλο, εντελώς διαφορετικό. Όσοι δεν έχουν βρεθεί ακόμα σε μία δύσκολα θα κατανοήσουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της, αλλά και το πώς γίνεται δύο άνθρωποι να νιώθουν τόσο άνετα μεταξύ τους.

Όπως ακριβώς δεν μπορούν να καταλάβουν και τις παρακάτω συμπεριφορές, τις οποίες αναπτύσσουν τα ζευγάρια έπειτα από αρκετά χρόνια κοινής πορείας:

Αδιαφορούν για τις μικρές, ντροπιαστικές λεπτομέρειες

Οι άνθρωποι που βρίσκονται σε μια μακροχρόνια σχέση δεν νοιάζονται αν το ταίρι τους τούς δει με μπερδεμένα μαλλιά, ρούχα που έχουν ξαναβάλει ή χωρίς μακιγιάζ. Επίσης, αδιαφορούν για το αν κάποια στιγμή τύχει και έχουν μια άβολη στιγμή, λόγω κάποιας φυσικής ανάγκης. Δεν το κάνουν επειδή δεν ενδιαφερονται πια για τη γνώμη του άλλου τους μισού, αλλά επειδή νιώθουν άνετα και γνωρίζουν πως ο άνθρωπος που έχουν δίπλα τους δεν θα τους κατακρίνει.

Ακόμα και οι πιο απλές συνήθειες μπορεί να ενοχλήσουν

Το ότι έχει καταφέρει μία σχέση να κρατηθεί για καιρό δεν σημαίνει ότι όλα έγιναν χωρίς κόπους, εκνευρισμό, τσακωμούς ή δυσκολίες. Όπως κάθε σχέση έτσι και οι ερωτικές περνούν διακυμάνσεις, εντάσεις και στιγμές που σε ενοχλούν τα πάντα! Ο σύντροφός σας γεμίζει τον νιπτήρα και τον καθρέπτη του μπάνιου νερά και αυτό σας εκνευρίζει. Εσείς, από την άλλη, αφήνετε άπλυτα πιάτα στον νεροχύτη και αυτό εκνευρίζει εκείνον. Αυτές και άλλες καθημερινές συνήθειες μπορεί να γίνουν αιτία για διενέξεις σε μια μακροχρόνια σχέση. Τα ζευγάρια που βρίσκονται σε μία τέτοια το γνωρίζουν αυτό και δεν ενοχλούνται, αφού αντιλαμβάνονται και κάτι άλλο: όταν είσαι με έναν άνθρωπο και νιώθεις άνετα, θα εκφράσεις τη δυσαρέσκειά σου και θα πεις τι σε στεναχωρεί. Φυσικά, πάντα με τον απαιτούμενο σεβασμό. Το ότι νιώθετε άνετα δεν σημαίνει ότι σταματάτε να εκτιμάτε και να σέβεστε το πρόσωπο που έχετε απέναντί σας.

Έχουν δικό τους κώδικα επικοινωνίας

Δικά τους αστεία, λέξεις – κωδικούς, βλέμματα γεμάτα νόημα. Όταν δύο άνθρωποι περνούν μεγάλο κομμάτι της ζωής τους μαζί, αποκτούν τη δική τους γλώσσα επικοινωνίας. Αυτό οφείλεται στις κοινές τους εμπειρίες. Τα ζευγάρια που μένουν καιρό μαζί, σημαίνει πως κάνουν και αρκετά πράγματα μαζί. Στη διάρκεια της σχέσης εμπειρίες, λέξεις, τραγούδια, εικόνες, όλα μπορούν να γίνουν «μυστικός κώδικας επικοινωνίας». Όπως ακριβώς γίνεται και με τους φίλους που κάνουμε πολλά πράγματα μαζί, έτσι και με το ταίρι μας. Μόνο που στη δεύτερη περίπτωση, είστε μόνο εσείς οι δύο που μοιράζεστε την εμπειρία, και αυτό είναι που θα σας φέρει πιο κοντά.

Είναι απίστευτα ειλικρινείς

Σε μια ειλικρινή και υγιή σχέση μην περιμένετε να ακούσετε μόνο γλυκόλογα ή φράσεις που θα «χαϊδεύουν» τα αυτιά σας. Οι  άνθρωποι που διατηρούν δεσμούς για πολλά χρόνια δεν χρυσώνουν το χάπι. Σίγουρα, δεν θα προσβάλλουν το ταίρι τους, αλλά στα σοβαρά ζητήματα δεν θα διστάσουν να γίνουν αυστηροί, για να βοηθήσουν όπως μπορούν τον άλλον. Αυτό, όπως και όλη η επικοινωνία, είναι κάτι που χτίζεται με τον καιρό μέσα από αμοιβαία προσπάθεια και θέληση και από τους δύο.

Η αγάπη αλλάζει μορφές

Όταν μία σχέση είναι στην αρχή της τα πάντα μοιάζουν όμορφα. Ο υπέρμετρος ενθουσιασμός και το πάθος έχουν τον πρώτο λόγο και οι αποφάσεις οδηγούνται από τη χημεία των δύο ατόμων. Σε μια μακρόχρονη σχέση, όμως, οι κοινές αποφάσεις οδηγούν στη χημεία. Η αγάπη παίρνει άλλες μορφές στη διάρκεια μιας σχέσης. Τα συναισθήματα επηρεάζονται από πολλούς παράγοντες (άγχος, πίεση, ευθύνες). Εκείνοι που θέλουν η σχέση τους να πετύχει, όμως, παραμένουν όταν οι δυσκολίες, η τριβή και η καθημερινότητα επηρεάζουν τον δεσμό τους και καταφέρνουν (μαζί με το ταίρι τους) μέσα από αυτά να κάνουν τη σχέση τους πιο δυνατή.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below