Αν είσαι τρία χρόνια σε σχέση ή μόλις τρία μηνύματα στο Tinder μακριά από το επόμενο σεξ σου, σίγουρα έχεις αρχίσει να προβληματίζεσαι για το πώς τα ολοένα και αυξανόμενα κρούσματα κορωνοϊού θα επηρεάσουν την ερωτική σου ζωή. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η αποχή από το σεξ είναι ένα προληπτικό μέτρο που πρέπει να πάρουν τα ζευγάρια. Υπάρχει όμως τρόπος να μην καταστραφεί ο ερωτισμός ανάμεσα σε εσένα και τον σύντροφό σου.

Αυτό που σίγουρα δεν πρέπει να κάνεις είναι να μπεις στη διαδικασία να αγχωθείς υπερβολικά και να απομονωθείς από όλους και όλα. Η σωστή ενημέρωση θα σε βοηθήσει να μην βρεθείς να αντιμετωπίζεις κρίσεις άγχους, κατάθλιψη και γενικότερα μια παράνοια. Αυτό αφορά οπωσδήποτε και την ερωτική σου ζωή.

Ο ιός δεν μπορεί να μεταδοθεί μέσω του σπέρματος ή των κολπικών υγρών. Το πιο “επικίνδυνο” στις ερωτικές συνευρέσεις, όσο και να σου φανεί περίεργο, είναι τα φιλιά. Επίσης, η σωματική επαφή που περιλαμβάνει από τα χάδια μέχρι τη χρήση των χεριών σου κατά την ερωτική πράξη. Αν αγγίξεις κάτι ή κάποιον που έχει τον ιο κι έπειτα αγγίξεις το πρόσωπό σου, είναι πολύ πιθανό να μπει στο σύστημά σου μέσω της μύτης ή του στόματος.

Επειδή ο κορωνοϊός είναι μεταδοτικός και τα συμπτώματα μπορεί να εμφανιστούν μέσα σε 14 μέρες, θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί όσον αφορά τον ερωτικό μας σύντροφο. Παρόλο που μπορεί να ανυπομονείς να δεις τον αγαπημένο σου και να περάσετε μια ωραία βραδιά, αν δεν νιώθεις καλά ή δεν νιώθει εκείνος, καλύτερα να το αναβάλλεις.

Μπορείς να διατηρήσεις τον ερωτισμό σας με λίγο dirty talk. Ίσως έτσι ανακαλύψεις ότι αρέσει και στους δύο να στέλνετε ηχητικά ερωτικά μηνύματα. Μια καλή ιδέα είναι να βάλετε στην καθημερινότητά σας τα ραντεβού με video chat ή να τροποποιήσετε λίγο τα αρχικά σας σχέδια. Αντί να βγείτε έξω για φαγητό, μαγειρέψτε στο σπίτι υπό το φως των κεριών ή ακόμα και να ζωγραφίσετε ο ένας τον άλλο εναλλάξ -βλέπε τη σκηνή του Τιτανικού με τον Leonardo Dicaprio και την Kate Winslet.

Το να παραμείνεις υγιής συμπεριλαμβάνει και την διατήρηση του δεσμού, της ερωτικής επαφής και του σεξ. Στηρίξτε ο ένας τον άλλο να είναι καλά σε αυτή τη δύσκολη φάση και μιλήστε ανοιχτά για όσα έχετε ανάγκη και για το πώς νιώθετε.

Δοκιμασμένη συνταγή σε σχέσεις εξ αποστάσεως, που όμως δεν ταιριάζει στην ιδιογυκρασία όλων, είναι ο ταυτόχρονος αυτο-ερεθισμός (που μπορεί να φτάσει και την κορύφωση για τους πιο εκφραστικούς) μέσω τηλεφωνικής κλήσης ή video chat.

Η έλλειψη της σωματικής επαφής, για κάποιους σεξολόγους, είναι μια ευκαιρία για τα ζευγάρια να δείξουν δημιουργικότητα και ευστροφία στη σχέση τους. Η ερωτική διάθεση μπορεί να συντηρηθεί περνώντας ποιοτικό χρόνο ο ένας με τον άλλο, με το να μοιράζονται τις εμπειρίες τους ή με μικρές πράξεις ή δώρα.

Ο κορωνοϊός δεν είναι σίγουρα αφροδισιακό αλλά το να κρατήσεις τις αποστάσεις σου για λίγο από τον σύντροφό σου μπορεί να μεγαλώσει την επιθυμία σου για αυτόν και να σε οδηγήσει να ανακαλύψεις νέους τρόπους για να ξεσηκώσετε ερωτικά ο ένας τον άλλο.