Μπορεί αυτή η δημοσιογράφος να δοκίμασε να αυνανιστεί καθημερινά για μιά εβδομάδα, ώστε να ανακαλύψει πώς αυτό θα επηρεάσει τη ζωή της, η sex editor Charyn Pfeuffer, όμως το κάνει χωρίς διαλείμματα και ορίστε τι ανακάλυψε για τη σεξουαλικότητα και την υγεία της.

«Δεν ντρέπομαι να πω ότι μου αρέσει να αυνανίζομαι και να μιλάω για το τι με ‘ανάβει’ σεξουαλικά, είτε είναι το πορνό είτε τα σεξουαλικά παιχνίδια. Θεωρώ απόλυτα φυσιολογικό να εκφράζεις το τι σου αρέσει και τι όχι. Το πιο σημαντικό για εμένα είναι να αφιερώνεις χρόνο στο να ανακαλύψεις τι απολαμβάνεις στο κρεβάτι και να βάζεις πάνω από όλα την ευχαρίστησή σου.

Όταν άρχισα να είμαι σεξουαλικά ενεργή, αντιλήφθηκα πολύ γρήγορα ότι ο μόνος άνθρωπος που είναι υπεύθυνος για την ευχαρίστησή μου είμαι εγώ. Σίγουρα απολαμβάνω τον οργασμό από το διεισδυτικό σεξ και την επικοινωνία με ένα άλλο άτομο, αλλά το βάρος για τον δικό μου οργασμό πέφτει σε εμένα. Γνωρίζοντας ότι μπορώ να με ευχαριστήσω χωρίς το ρίσκο κάποιου μεταδιδόμενου νοσήματος, ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης ή της πίεσης από τον άλλο, αποδέχτηκα από νωρίς πως είμαι υπεύθυνη για εμένα.

Πώς το κάνω

Ο καθένας και η καθεμιά μας ερεθίζεται διαφορετικά. Προσωπικά, ξεκινώ με αργές κινήσεις και ανεπαίσθητο άγγιγμα χαμηλά και συνεχίζω πιο έντονα. Ορισμένες φορές οι σκέψεις και η φαντασία μου με βοηθούν να νιώσω περισσότερα. Συνήθως, παρακολουθώ πορνό video, ενώ με βοηθούν αρκετά και οι εικόνες και τα σύντομα video σεξουαλικού περιεχομένου στο ίντερνετ. Το πορνό είναι αμφιλεγόμενο, αλλά υπάρχουν γυναίκες και άνδρες που δημιουργούν video με περιεχόμενο που δεν προσβάλλει κανέναν. Σπάνια χρησιμοποιώ ερωτικά βοηθήματα, αλλά αν το κάνω θα προτιμήσω δονητές που ερεθίζουν την κλειτορίδα και τον κόλπο ταυτόχρονα.

Γιατί το κάνω

Χωρίς να είμαι γιατρός και χωρίς να θέλω να το παίξω ειδικός, θεωρώ ότι οι πολλοί και συχνοί οργασμοί μου παίζουν ρόλο στην καλή φυσική και ψυχική μου κατάσταση. Αυνανίζομαι κάθε μέρα και ορίστε μερικά από τα θετικά που απολαμβάνω από αυτό:

Απελευθερώνεται η σεξουαλική ένταση

Κάνω σεξ με άλλα άτομα συχνά, αλλά η λιμπιντός μου βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα και έχω όρεξη σχεδόν πάντα. Ο αυνανισμός με βοηθά να ηρεμώ και να απελευθερώνω όλη τη σεξουαλική ένταση που μπορεί να συγκεντρώνεται στο σώμα και το μυαλό μου. Νιώθω πως ‘ξεσπώ’ σε κάτι θετικό, χωρίς να επηρεάζω αρνητικά κανέναν άλλο.

Μειώνεται το στρες

Έχω βιώσει πολλές κρίσεις άγχους στο παρελθόν. Οι περισσότεροι γιατροί μου σύστηναν τη χρήση ηρεμιστικών, αλλά τίποτα δεν με ηρεμούσε όπως ο αυνανισμός. Χαλαρώνω και νιώθω όλη την ένταση να βγαίνει από το σώμα μου.

Βοηθά με τις ζαλάδες

Υποφέρω από ιλίγγους και ζαλάδες. Δυσκολεύομαι πολύ να κοιμηθώ τα βράδια και ξυπνώ επειδή νιώθω το δωμάτιο να γυρίζει. Κάθε φορά που φτάνω σε οργασμό λίγο πριν με πάρει ο ύπνος κοιμάμαι οχτώ ώρες χωρίς καμία διακοπή.

Περιορίζει τις κράμπες περιόδου

Οι πόνοι λίγο πριν, αλλά και κατά τη διάρκεια της περιόδου μου είναι αφόρητοι. Ταυτόχρονα, τις ίδιες μέρες είμαι απίστευτα ερεθισμένη. Ανακάλυψα πως ο αυνανισμός στη διάρκεια του κύκλου μου είναι μια ανώδυνη τακτική που μειώνει στο σύνολο τους πόνους περιόδου.

Συσφίγγει τους μύες της πυέλου

Στα 45 χρόνια που ζω κάθε αρσενικό αντρικό μόριο που έχει εισέλθει στον κόλπο μου, σίγουρα έχει συμβάλλει στην χαλάρωση των μυών στην περιοχή. Και ενώ κάνω ασκήσεις Kegel και μαθήματα pillates, θεωρώ πως η περιοχή παραμένει σφιχτή χάρη στις πολύ συχνές συσπάσεις, λόγω των οργασμών που φτάνω κάθε φορά που αυνανίζομαι.

Μπορεί σε κάποιους τα παραπάνω να φαίνονται αστεία ή ανούσια, αλλά έχει αποδειχθεί πως η ευχαρίστηση στον σεξουαλικό τομέα είναι πολύ σημαντική για τη σωματική και ψυχική υγεία. Αγκάλιασε όσα σου αρέσουν και άσε τον εαυτό σου ελέυθερο να τα χαρεί. Απαξ και δεν προσβάλλεις ή καταπιέζεις κάποιον και νιώθεις εσύ άνετα, απόλαυσε το!».

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below