Έχουν γραφτεί πολλοί ύμνοι για την ανδρική φιλία που οι υποστηρικτές της τη θεωρούν πολύ τίμια και μάλιστα τη συγκρίνουν με τη γυναικεία την οποία μάλιστα δε θεωρούν και τόσο “αληθινή”. Μάλλον οι τύποι αυτοί δεν είχαν οι ίδιοι κολλητούς που να την έπεσαν στις κοπέλες τους ή αντίστοιχα δεν υπήρξαν οι ίδιοι τόσο ανεκδιήγητοι.

Κατά τη γνώμη μου, μια ανδρική φιλία παύει να είναι εξ ορισμού φιλία όταν ο ένας από τους δυο φλερτάρει τη γυναίκα του άλλου. Και δεν έχει καμια σημασία πως θα αντιδράσει εκείνη. Η φιλία τους έχει πάψει να υπάρχει ανεξάρτητα από την αντίδρασή της όποια κι αν είναι αυτή, γιατί πολύ απλά ένας πραγματικός φίλος δεν το κάνει αυτό.

Πέρα από αυτό, ας πάμε να δούμε πως πρέπει να το χειριστείς εσύ σε περίπτωση που σου συμβεί και ο κολλητός του προσπαθήσει να μπει ανάμεσά σας. Πρόκειται για έναν κίνδυνο ο οποίος εγκυμονεί συχνά και πολλές φορές καταστρέφει τις σχέσεις.

Αν δε,το φλερτ του κολλητού σε κολακεύει κιόλας, είναι ανησυχητικό γιατί αποτελεί το πρώτο βήμα ώστε να αρχίσεις να ανταποκρίνεσαι. Κανονικά δεν έπρεπε να σε κολακεύει αλλά να σε προβληματίζει. Δεν υπάρχει λόγος να επιβεβαιωνόμαστε από όλους τους ανθρώπους, υπάρχουν και κάποιοι τους οποίους πρέπει να αφήνουμε έξω από αυτό, όπως ας πούμε τον κολλητό του συντρόφου μας, ο οποίος στην ουσία δεν είναι πλέον κολλητός του κι εσύ αν συνεχίσεις να παίζεις αυτό το παιχνίδι σύντομα θα πάψεις να είσαι κοπέλα του.

Αυτό λοιπόν που πρέπει να κάνεις, αν αγαπάς το αγόρι σου είναι να κόψεις τον αέρα στον φίλο του. Αφού δεν το αντιλαμβάνεται ο ίδιος ότι συμβαίνει ή ακόμα χειρότερα ότι πρέπει να το κάνει, κάντο εσύ.

Σε τελευταία ανάλυση, πρέπει να ξέρεις, ότι συνήθως ,αν ένας άντρας πρέπει στο τέλος να επιλέξει ανάμεσα σε μια ανδρική φιλία και σε μια σχέση με μια γυναίκα, θα κρατήσει τη φιλία και εσύ θα βγεις εκτεθειμένη από όλο αυτό γιατί λανθασμένα θα νομίζει ότι ο φίλος του δε φταίει και ότι εσύ έχεις “κουνήσει την ουρά σου”.