Φαίνεται ότι σχεδόν κάθε μέρα κυκλοφορεί και ένα νέο ερωτικό παιχνίδι. Τα ζευγάρια, πλέον, πειραματίζονται με την ερωτική τους ζωή, με τα βοηθήματα που θα χαρακτηρίζαμε ως «κλασικά» να παραμένουν υψηλά στις προτιμήσεις των καταναλωτών.

Η ποικιλία των σεξουαλικών παιχνιδιών που επιλέγουν τα ζευγάρια είναι μεγαλύτερη από ό,τι θα μπορούσαμε να φανταστούμε, με τον τυπικό δονητή να κατέχει την πρωτιά στη χώρα μας, όπως απεφάνθη έρευνα του shopflix.gr.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, την πρωτιά έχουν οι δονητές στις προτιμήσεις των Ελλήνων και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από τη δεύτερη θέση που πάει στα φετιχιστικά βοηθήματα. Την πεντάδα συμπληρώνουν οι sex-dolls, τα anal toys και τα dildos.

Ποιοι αγοράζουν περισσότερα σεξουαλικά βοηθήματα

Το ενδιαφέρον για sex toys είναι ίδιο ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες στο σύνολο του πληθυσμού. Εκεί που παρατηρούνται διαφορές είναι στο ενδιαφέρον ανά ηλικιακή ομάδα, αν και η προτίμηση δεν αλλάζει σε μεγάλο βαθμό ανά ηλικιακό γκρουπ.

Περίπου 1 στους 5 χρήστες έχει αναζητήσει ή αγοράσει sex toy τουλάχιστον 1 φορά τους τελευταίους 12 μήνες. Το ποσοστό είναι λίγο μεγαλύτερο στους 18-24 (23%) και κατεβαίνει σταδιακά ανά ηλικιακή ομάδα μέχρι το 17% και 18% στους 45-54 και 55-64 αντίστοιχα.

Το ενδιαφέρον εδώ, το οποίο εγείρει και άλλα ερωτήματα, είναι ότι η πλειοψηφία των ηλικιών 18-24 δεν έχουν ανεξαρτητοποιηθεί ακόμα από το σπίτι των γονιών τους.

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι οι άνδρες αγοράζουν περισσότερα sex toys στις ηλικίες 18-24 με τις γυναίκες να φτάνουν το ίδιο ποσοστό στα 25-34 και να ξεπερνούν τους άνδρες από τα 35 έως τα 44 έτη.

Ποια sex toys αγοράζουν οι καταναλωτές στην Ελλάδα ανάλογα με την πόλη που διαμένουν

Οι δονητές είναι παντού πρώτοι, με την Αθήνα να κλείνει την πρώτη 3άδα με sex dolls και φετιχιστικά και την Θεσσαλονίκη με sex dolls και dildos. Στην Πάτρα εμφανίζονται στην 2η θέση τα stap-on και κλείνει η τριάδα με φετιχιστικά, ενώ στη λίστα εμφανίζονται για πρώτη φορά τα δαχτυλίδια στύσης και μάλιστα στην 4η θέση. Πρόκειται για ένα ερωτικό παιχνίδι που φοράνε οι άνδρες στο μόριό τους και συγκρατεί τη ροή του αίματος με στόχο τη μεγαλύτερη διάρκεια στύσης και την παρατεταμένη συνεύρεση.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below