Μια από τις μεγάλες αλήθειες της ζωής που συνήθως αποφεύγω να παραδέχομαι είναι ότι όλα συνηθίζονται. Ναι, ακόμα και η καραντίνα. Γκρινιάξαμε, κλάψαμε, ποστάραμε τον πόνο μας στα social media, στείλαμε τα SMS μας για να πάμε στο σουπερμάρκετ… Και μετά από λίγο καιρό, κάπως συνηθίσαμε. Κάπως αποκτήσαμε νέες συνήθειες στην καθημερινότητα μας. Και τώρα που η ζωή μας επέστρεψε σε “κανονικούς” (ό,τι κι αν σημαίνει αυτό) ρυθμούς, διαπιστώνουμε ότι όσο έπρεπε να #μένουμεσπίτι μάθαμε κάποια πράγματα για τον εαυτό μας γενικότερα και το στυλ μας ειδικότερα που καλό θα ήταν να μην τα ξεχάσουμε. Ποια είναι αυτά;

Ας κάνουμε μια λίστα:

Τα chunky σκουλαρίκια είναι ωραία στη θεωρία. Στην πράξη, μετά τις πρώτες 3 ώρες zoom call με ακουστικά στ’ αυτιά, τα chunky σκουλαρίκια είναι βασανιστήριο.

-Δε μας αξίζει να βασανιζόμαστε. Groundbreaking διαπίστωση, το ξέρω. Αλλά κάπου εκεί μετά το πρώτο οκτάωρο πάνω σε δωδεκάποντα, με τα μαλλιά μας πιασμένα σε ασφυκτικές αλογοουρές που προκαλούν ημικρανία και το makeup μας να παγιώνεται σα μάσκα στο πρόσωπο μας για να δείχνουμε “boss babes” στο γραφείο, μάλλον το είχαμε ξεχάσει.

Αντιθέτως, μας αξίζει να νιώθουμε άνετα μέσα στα ρούχα μας. Και μας αξίζει να φοράμε άνετα ρούχα. Ακόμα κι αν δεν κάνουμε yoga. Ακόμα κι αν την τελευταία φορά που χαιρετήσαμε τον ήλιο ήταν στο Φαληράκι της Ρόδου, στην πενταήμερη εκδρομή του σχολείου.

Το athleisure είναι η πιο σοφή τάση της δεκαετίας. Συγνώμη Beyonce, συγνώμη Rihanna, συγνώμη Kardashians που σας κοροϊδεύαμε όταν το πρωτοφέρατε στη μόδα. Κάτι ξέρατε εσείς.

-Ένα καλό pedicure μπορεί να μας κάνει να νιώσουμε περισσότερο περιποιημένες από ένα καλό manicure. Περίεργο, αλλά ισχύει.

-Dry shampoo. Κι άλλο dry shampoo. Dry shampoo για πάντα. Ποιός χρειάζεται λακ όταν έχεις τόσο dry shampoo στο κεφάλι σου που μπορείς να κάνεις elaborate χτενίσματα που κρατάνε χωρίς κόπο; Και μια που το’ φερε η κουβέντα…

Ωραία τα elaborate χτενίσματα, αλλά σαν τον κότσο της καθαρίστριας δεν έχει. Καλοκαίρι έρχεται, ζέστη κάνει, ας μην περιπλέκουμε τη ζωή μας παραπάνω απ’ ό,τι χρειάζεται.

-Το σωστό ύφασμα και υφή είναι πιο σημαντικό κι από το σωστό “κόψιμο” ενός ρούχου.

-Το σωστό χρώμα στα χείλη και η σωστή ενυδατική για τον τύπο του δέρματος μας είναι ό,τι χρειαζόμαστε σε καθημερινή βάση. Όλα τα υπόλοιπα είναι επειδή μας αρέσει να νιώθουμε σα να βρισκόμαστε σε κορεάτικο σπα, όχι επειδή τα χρειαζόμαστε στ’ αλήθεια.

Οι ολόσωμες φόρμες δεν είναι μόνο για μηχανικούς αυτοκινήτων. Είναι σέξι, άνετες, μπορούν να συνδυαστούν με ένα σωρό τρόπους και θα τις φοράμε όλο το καλοκαίρι.

-Τα μαλλιά ξαναμακραίνουν. Ακόμα κι αν τα προδώσαμε και κόψαμε φράντζα μόνες μας εν μέσω της καραντίνας. Μέχρι τότε, υπάρχει λόγος που οι κορδέλες στα μαλλιά δεν έφυγαν ποτέ από τη μόδα.

-Οι σκούρες ρίζες σε ανοιχτόχρωμα μαλλιά δεν είναι το τέλος του κόσμου, είναι στιλ.

-Μπορούμε να ζήσουμε και χωρίς σουτιέν με μπανέλες. Θα σε σοκάρω, αλλά αρκετές από εμάς μπορούμε να ζήσουμε και χωρίς σουτιέν, τελεία.

Δε χρειαζόμαστε ένα πέμπτο ζευγάρι σαγιονάρες. Μπορεί να μας φαινόταν αδιανόητο μερικούς μήνες πριν, αλλά ναι, έχουμε ήδη περισσότερα παπούτσια απ’ ό,τι χρειαζόμαστε.

Ντυνόμαστε για μας. Όχι για τους άντρες της ζωής μας, όχι για τις γυναίκες της ζωής μας και όχι για τα γεμάτα θαυμασμό ή απορία βλέμματα των περαστικών. Καταβάθος πάντα το ξέραμε, αλλά μετά απ’ αυτούς τους μήνες του #μένουμεσπίτι δεν πρόκειται να το ξεχάσουμε ποτέ.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below