Η σύνδεση του παρόντος με το παρελθόν βρίσκεται στον πυρήνα του DNA της Dior Cruise 2022 συλλογής, που έλαμψε τον Ιούνιο, στο Καλλιμάρμαρο. Αυτός ο δημιουργικός και μυστηριώδης διάλογος συνεχίστηκε μέσα από την Cruise 2022 καμπάνια, που απαθανατίστηκε στον ναό του Δία στην αρχαία Νεμέα κι εκφράστηκε εκ νέου μέσα από τις φωτογραφίες, που μοιράστηκε ο οίκος στον λογαριασμό του στο Instagram. Οι λήψεις απαθανατίστηκαν από την Ria Mort, μία από τις εννέα Ελληνίδες φωτογράφους, που έδωσαν τη δική τους φρέσκια ματιά στη συλλογή για την ειδική έκδοση του οίκου και πρόκειται να γεμίσουν τις σελίδες εφημερίδων ανά τον κόσμο.

Αποτίνοντας φόρο τιμής στον σπουδαίο Christian Dior, που εκτίμησε και ανέδειξε το αρχαιοελληνικό στοιχείο και την ασυναγώνιστη κομψότητά του, η Maria Grazia Chiuri αναβίωσε την εμβληματική φωτογράφιση του 1951 για το γαλλικό περιοδικό Paris-Match, μέσα από μία σύγχρονη και εξελιγμένη οπτική.

Τρεις αέρινες πολυτελείς ντραπέ δημιουργίες από την Cruise 2022 συλλογή, εμπνευσμένες από τις πτυχώσεις του αρχαιοελληνικού πέπλου συνδέθηκαν με την μακρόχρονη ιστορία των Καρυάτιδων, που κοσμούν τον ναό του Ερέχθειου, αφιερωμένο στη θεά Αθηνά, για παραπάνω από 2000 χρόνια. Χρυσές λεπτομέρειες έκαναν την εμφάνισή τους με τα  “Dior Sea Garden” κοσμήματα και τα “Dior Vibe Sneaker”, χαρίζοντας μία επιπλέον νότα φωτός στα ολόλευκα σύνολα.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dior Official (@dior)

Η ουσία της εξέλιξης εκφράστηκε μέσα από αιθέρια λευκά φορέματα, σύγχρονους εκφραστές του ντραπέ εφέ, που κοσμούσε τα αγάλματα της αρχαίας Ελλάδας, σε μία θρυλική λήψη με φόντο τον Παρθενώνα. Τα αισθησιακά σχέδια κατάφεραν να μεταδώσουν το πνεύμα των αρχαίων θεοτήτων, ιδωμένο από μία σύγχρονη οπτική.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dior Official (@dior)

Ο οίκος μοιράστηκε ένα φιλμ αφιερωμένο στο μεγαλείο και την ακαταμάχητη λάμψη του ελληνικού στοιχείου, που αναγεννάται μέσα από την Cruise 2022 συλλογή. Μία ομάδα μαυροντυμένων γυναικών φέρνουν στη μνήμη τον αρχαιοελληνικό χορό, σχηματίζοντας με τις κινήσεις τους νοητές τοιχογραφίες, στο Παναθηναϊκό στάδιο, όπου παρουσιάστηκε αρχικά η συλλογή κάτω από τους μυσταγωγικούς ρυθμούς της Ιωάννας Γκίκα.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dior Official (@dior)

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below