Ο Pierpaolo Piccioli, καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Valentino από το 2016, παρουσίασε ένα εντυπωσιακό couture show με κεντρικό γνώμονα την ανάδειξη της διαφορετικότητας. H συλλογή με όνομα “Anatomy of Couture” κατάφερε να φέρει μία επανάσταση στο χώρο της Υψηλής Ραπτικής, γεμίζοντας την πασαρέλα με μοντέλα όλων των ηλικιών, των σωματοτύπων και των χαρακτηριστικών. «Ήθελα η έμπνευση μου να πηγάζει από το ανθρώπινο σώμα – την ανατομία των διαφορετικών σωμάτων», δήλωσε ο σχεδιαστής.

Στόχος του δεν ήταν η παραδεδεγμένη παρουσίαση μίας σειράς από look φορεμένα από τον ίδιο τύπο σώματος, αλλά η εγκαινίαση μίας νέας εποχής που σπάει τους κανόνες και αφήνει χώρο στη ποικιλομορφία να λάμψει. Προκαλώντας τις αντιλήψεις περί ανωτερότητας της «κλασικής» ομορφιάς, ο Pierpaolo φώναξε περίτρανα ότι η πραγματική γοητεία κρύβεται στον καθένα μας, μέσα από την παρουσίαση της couture συλλογής του για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2022, την οποία άνοιξε το 57χρονο μοντέλο Kristen McMenamy. «Πρέπει να δημιουργήσουμε νέες σιλουέτες», είναι το μήνυμα που κρύβεται πίσω από το νέο του εγχείρημα.

Getty Images

Tα look αποτέλεσαν μία έκρηξη αισιοδοξίας μέσα στις δύσκολες περιόδους που βιώνουμε εξαιτίας της πανδημίας. Μίνι σιλουέτες συνδυασμένες με ψηλές ημιδιαφανείς κάλτσες, αέρινες μάξι τουαλέτες γεμάτες εντυπωσιακά cut-outs και κοστούμια βαμμένα στα πιο φωτεινά χρώματα επανασύστησαν την έννοια του sexiness, στην Υψηλή Ραπτική. Όλες οι σιλουέτες έσφυζαν από ζωντάνια, παρακινώντας μας να οραματιστούμε τον ερχομό ενός καλοκαιριού δίχως περιορισμούς. Τολμηρά σκισίματα μέχρι το μηρό, ανοιχτές πλάτες και θεαματικά ντεκολτέ ήρθαν να συμπληρώσουν την προσπάθεια του σχεδιαστή να προσεγγίσει τον κόσμο της Υψηλής Ραπτικής μέσα από μία ανανεωμένη οπτική.

 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below