Σε ένα επίσημο δείπνο στο Μόντε Κάρλο και με την παρουσία του πρίγκιπα Αλβέρτου Β’, το LA LISTE αποκάλυψε τα Mediterranean Special Awards 2023. Ο παγκόσμιος οδηγός εστιατορίων συγκέντρωσε από ολόκληρη την περιοχή της Μεσογείου σεφ και εστιατόρια που διακρίνονται για την πρωτοπορία και την αυθεντικότητα, εγκαινιάζοντας ένα νέο γαστρονομικό γεγονός του κλάδου.

Μεταξύ των βραβευθέντων ήταν το Delta Restaurant, με επικεφαλής το χαρισματικό δίδυμο Γιώργος Παπαζαχαρίας – Θάνος Φέσκος, που ξεχώρισαν για τις πρωτοποριακές τεχνικές τους, το σεβασμό τους προς την πρώτη ύλη αλλά και τη zero waste νοοτροπία που διέπει τη λειτουργία του εστιατορίου. Με βασικό αξίωμα «καμία απώλεια – καμία σπατάλη», το Delta Restaurant υιοθετεί ένα βιώσιμο μοντέλο λειτουργίας που σέβεται τους πόρους της φύσης, αναδεικνύοντας, παράλληλα, στη συνείδηση του κοινού, τη σημασία της αειφορίας στη γαστρονομία.

Μεταξύ των βραβευθέντων ήταν το ελληνικό Delta Restaurant, με επικεφαλής το χαρισματικό δίδυμο Γιώργος Παπαζαχαρίας – Θάνος Φέσκος, που ξεχώρισαν για τις πρωτοποριακές τεχνικές τους, το σεβασμό τους προς την πρώτη ύλη αλλά και τη zero waste νοοτροπία

Το Delta είναι ένα εστιατόριο σύγχρονης ελληνικής κουζίνας υψηλής γαστρονομίας που λειτουργεί από το Δειπνοσοφιστήριον στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) από τον Ιούλιο του 2021. Το Delta δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία και δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) με στόχο να αποτελέσει έναν πρότυπο γαστρονομικό προορισμό αντάξιο των υψηλών προδιαγραφών του ΚΠΙΣΝ.

Τα νέα βραβεία LA LISTE υπερασπίζονται το μαγειρικό ταλέντο και την καινοτομία και, πάνω απ’ όλα, τη δέσμευση για τη διατήρηση του περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας σε ολόκληρη την περιοχή της Μεσογείου.

Δύο ακόμα ελληνικά εστιατόρια τιμήθηκαν από το νέο θεσμό: το Ergon επίσης απέσπασε ειδικό βραβείο, ενώ το wine restaurant Pharaoh (διαβάστε περισσότερα εδώ) απέσπασε τον τίτλο της νέας άφιξης της χρονιάς (New Arrival Of The Year).

Οι 30 νικητές από 14 χώρες της μεσογειακής λεκάνης συνθέτουν το στιγμιότυπο της διατροφικής κληρονομιάς και του πολιτισμού αυτής της ποικιλόμορφης ακτογραμμής, καθώς και μια πλατφόρμα σε μια νέα κοινότητα δυναμικών σεφ, σε μια περιοχή που χαρακτηρίζεται από την αφθονία και τον πλούτο των πρώτων υλών.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below