Η Αθήνα «ανθίζει». Στην καρδιά της πόλης, λίγα μόλις μέτρα από τον μοναδικό κήπο επαυξημένης πραγματικότητας, που ήδη έχει τραβήξει τα βλέμματα, η BAT Hellas και το glo™ δημιούργησαν μια ξεχωριστή physical εμπειρία στο πλαίσιο της δράσης glo up the city. Με ένα ιδιαίτερο και invite-only brunch στο κέντρο της Αθήνας, με περιορισμένες προσκλήσεις, οι καλεσμένοι είδαν τον «μυστικό» AR κήπο να ζωντανεύει, σε μια curated συνάντηση όπου η τέχνη, η γεύση και η τεχνολογία έγιναν ένα.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2025 στο Lekka Hotel & Spa (Λέκκα 31), στο πλαίσιο της δράσης glo up the city — μιας πρωτοβουλίας της BAT Hellas και του glo™, σε συνεργασία με το Athens Digital Arts Festival (ADAF).

Ένα brunch εμπνευσμένο από το χρώμα και τη γεύση

Κεντρικό στοιχείο της δράσης αποτελεί η φουτουριστική AR τοιχογραφία του Nikolaos Α Ω, “glowing garden” η οποία αναδείχθηκε μέσα από ψηφοφορία του κοινού πριν μερικούς μήνες. Ένας «ζωντανός» κήπος που ξεδιπλώνεται μέσα από την οθόνη του smartphone και μας καλεί να δούμε την πόλη αλλιώς – πιο φωτεινή, πιο συμμετοχική, πιο αισιόδοξη.

Η χρωματική σύνθεση του έργου αντλεί έμπνευση από τις φυτικές, tobacco-free ράβδους veo™, βασισμένες στο φυτό Rooibos και διαθέσιμες σε ποικιλία γεύσεων, από μούρα έως κεράσια. Οι γεύσεις αυτές «μεταφράστηκαν» σε υλικά, χρώματα και αρώματα τόσο του brunch όσο και της AR τοιχογραφίας.

Γεύσεις εμπνευσμένες από το χρώμα

Το brunch menu επιμελήθηκε η ομάδα του Holy Llama, δημιουργώντας ένα plant-forward, conscious menu εμπνευσμένο από τα layers, τις αποχρώσεις και τη φρεσκάδα της τοιχογραφίας.

Όταν η πόλη συναντά τους ανθρώπους της

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν στελέχη της BAT Hellas, ambassadors του glo™, creators, καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι και φίλοι του brand. Ανάμεσα σε όσους αλληλεπίδρασαν με τον ζωντανό AR κήπο ήταν: ο ηθοποιός Μιχάλης Σαράντης, η σχεδιάστρια κοσμημάτων Βασιλική Ρούσσου, τα μοντέλα Χαρά Παππά, Ηρακλής Τσουζίνoβ, Όλγα Ντάλλα, Emmanuel Elozieuwa, Αγγαίος Ποθητός, Michaela Kravarik και Πλάτωνας Παπαγιαννόπουλος, καθώς και οι ηθοποιοί Ζωή Γεράζη, Ναυσικά Παναγιωτακοπούλου και Izabella Fulop. Παρόντες ήταν επίσης ο ίδιος ο καλλιτέχνης, Nikolaos Α Ω και εκπρόσωποι του ADAF, μοιραζόμενοι με το κοινό το καλλιτεχνικό όραμα και την τεχνολογία πίσω από τον «μυστικό» AR κήπο.

Οι καλεσμένοι αλληλεπίδρασαν, φωτογραφήθηκαν με το AR installation και έγιναν μέρος ενός αστικού οικοσυστήματος που μεταμορφώνεται στην καρδιά της χειμωνιάτικης Αθήνας. Στη διάρκεια του event είχαν την ευκαιρία να σκανάρουν, να ανακαλύψουν, να αλλάξουν οπτική. Να δουν —κυριολεκτικά— την πόλη να ανθίζει, ενώ ο ρυθμός της Αθήνας συνέχιζε να κυλά γύρω τους. Ακόμη και περαστικοί στάθηκαν για να αλληλεπιδράσουν με το έργο, βλέποντας τον φουτουριστικό κήπο να ζωντανεύει στην οθόνη τους.

Η πόλη συνεχίζει να αλλάζει. Μαζί της κι εμείς.

Η δράση αποτελεί ακόμη ένα βήμα στο μακρόπνοο όραμα της BAT Hellas για έναν κόσμο πιο βιώσιμο, πιο πράσινο, πιο συμμετοχικό. Μετά την περσινή επιτυχημένη πρωτοβουλία ανακύκλωσης και δενδροφύτευσης, το glo™ συνεχίζει να επενδύει σε δράσεις με ουσία, όπου η καινοτομία συναντά την αειφορία.

Η AR τοιχογραφία παραμένει στην οδό Λέκκα 31 και συνεχίζει να «ανθίζει» σε κάθε smartphone.

Βρες τον κήπο. Σάρωσε. Ζήσε την εμπειρία.

Αναζήτησε τη φωτεινή πλευρά της πόλης.
Γίνε μέρος της πράσινης αλυσίδας.
Κάνε glo up την πόλη. Κάνε glo up τον κόσμο.

#gloUpATH #gloUpTheCity

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below